Bölge Haber Girişi : 24 Haziran 2011 01:10

KUDAKA'nın turizm stratejisi.

KUDAKA'nın turizm stratejisi.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Rıfat Altan, turizm strateji planıyla gerçekçi bir turizm büyümesi amaçladılarını belirtti.

Erzurum Ajans- Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Rıfat Altan, turizm strateji planıyla gerçekçi bir turizm büyümesi amaçladılarını belirtti.

‘Turizmde İnovasyon Konferansı’ paneli, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panelin açılışında konuşan KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, 2011 Kış Oyunları sonrası Erzurum ve çevre illerin dünyanın ilgisini çektiğini söyledi. Kentin turizm potansiyelini ön plana çıkartmak için özel bir turizm stratejisi hazırlama çalışmasına başladıklarını kaydeden Altan, “İngiliz Technopolis firması Türkiye Direktörlüğü’nün teknik desteğiyle 9 ay sürecek bir proje yürütüyoruz. Yılsonuna kadar bölgenin turizm stratejisi ve eylem planını hazırlamak istiyoruz. Geçtiğimiz 30 Mart'ta düzenlenen ilk çalıştayda turizm alanında vizyon sahibi katılımcılarla bilgi paylaşımı yapılarak görüşleri alındı. Bölgedeki toplam 430 değer ve varlık tespit edildi. Geçtiğimiz Mayıs’ta ayında Erzurum, Erzincan ve Baybr’ta çalıştaylar düzenlendi. SWOT analizleri yapılarak rapor hazırlandı “diye konuştu.

Turizm stratejisini oluştururken özel çalışma grupları üzerine yoğunlaştıklarını ve yaklaşık 700 kişilik çalışma grupları oluşturduklarını anımsatan Altan, “Bölgenin turizm değerlerinin rekabet edebilirlik düzeyini görmek için bir araştırma çalışması başlattık. Her şeyi strateji planı sonrasına bırakmamak için turizm alanında eğitim çalışmaları başlattık. Turizmde innovatif yaklaşım yarışması başlattık. Bunun dışında bölgenin turizmini sembolize edecek bir logo çalışması yapılıyor. Bölgemizin turizm değerlerini tanıtmak için özel bir web sitesi kurma çalışmalarımız da sürüyor. Umarım ki gerçekçi, ayakları yere basan bir turizm stratejisi hazırlanacak. Bu çalışma bize eksiklerimizi ve yapmamız gerekenleri gösterecek. Bölgemizi dünyada tanıtacak hazırlıkları yapmak noktasında yol gösterici olacak” diye konuştu.

KUDAKA'nın turizm stratejisi geliştirilmesi konusunda işbirliği yaptığı Tekopolis Group Türkiye Direktörü Şirin Elçi, turizm endüstrisinin gelişim hızı ve potansiyeli ile diğer sektörlerden ayrıldığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.