Bölge Haber Girişi : 22 Kasım 2010 13:44

KUDAKA'dan hafıza bankası atağı!..

KUDAKA'dan hafıza bankası atağı!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum, Erzincan ve Bayburt'u kapsayacak.

Erzurum Ajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum, Erzincan ve Bayburt'u kapsayacak hafıza bankasının kurulmasını kararlaştırdı. Dünya Bankası’nın ‘Trust Fund for Statistical Capacity Building’ programı kapsamında projelendirilen çalışmanın hayata geçmesi halinde, üç kentin güncel ve detaylı bilgileri bir araya toplanacak.

KUDAKA sorumluluk bölgesi olan Erzurum, Erzincan, Bayburt’ta yeni bir projeyi hayata geçirme hazırlanıyor. Bölge Hafıza Bankası (bilgi) ismiyle hayata geçirilecek projeyle üç kentin kapsamlı envanterinin çıkarılması amaçlanıyor. Projeyle kentlerin nüfusu, coğrafik özellikleri ekonomik kaynakları, yer altı madenleri, turizm zenginlikleri, yatırım kolları, tarihi, kültürel ve fiziksel yapısı, iş gücü gibi birçok alanda detaylı envanteri çıkarılacak.

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Dünya Bankası’nın ‘Trust Fund for Statistical Capacity Building’ programı kapsamında projelendirmeye çalışılan Hafıza Bankası’nın hayata geçmesi durumunda üç kentin birçok güncel ve detaylı bilgisini bir araya toplayacaklarını belirtti. Coğrafi özellikler, sanayi kolları, işçi sayısı ve ekonomik gelir gibi birçok alanda bilgi bankası oluşturulacağını söyleyen Altan, hafıza bankasının yatırımda bulunmayı düşünen kamu ve özel sektörün temsilcilerine sağlıklı bilgiler sunacağını dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.