Bölge Haber Girişi : 24 Temmuz 2010 00:00

KUDAKA'dan destek startı!..

KUDAKA'dan destek startı!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği'nde belirtilen 4 destek türünden Doğrudan Faaliyet Desteği, Teknik Destek ve Güdümlü Proje Desteğİni hayata geçiriyor. Kudaka Genel Sekreteri Dr. Rıfat

Erzururm Ajans-TRA1 Düzey 2 Bölgesi’nde (Erzurum-Erzincan-Bayburt) kalkınma ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılması ve bu anlamda oluşabilecek risklerin önlenmesi konusuna destek verilecek. Ayrıca kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarına; bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılmasına ve gerçekleştirilmesine de katkı sağlanacak. Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine yönelik faaliyetleri de destek faaliyetleri içinde yer alıyor.

TEKNİK DESTEK VERİLECEK

Bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalara Ajans tarafından teknik destek verilecek .


Ajans tarafından sağlanacak teknik destekler; bölge plan ve programlarını uygulayıcı veya yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerde, kamu kurum ve kuruluşlarının ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacak çalışmalar gibi konularda sağlanacak. Ayrıca; eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslar arası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli faaliyetler destek kapsamı içerisinde yer alıyor. Ajans tarafından sağlanacak teknik desteklerden yerel yönetimlerve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları yararlanacak. Teknik destek Kalkınma Ajansı uzman personeli tarafından sağlanacak.

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

Güdümlü proje desteği, bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyor. Bu kapsamdaki projeler Ajansın öncülük etmesi ve koordinasyonu üstlenmesiyle destekleniyor. Bölgede çalışmalara başlamak için karar verilen güdümlü projeler kapsamınde; Erzurum ili için Dana Bank (Dana Kreşi) Projesi, Erzincan ili için İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Bayburt ili için Yöresel El Sanatları Araştırma, Uygulama ve Üretim Merkezi yer alıyor.
Söz konusu üç proje için 3 milyon 250 bin TL Ajans kaynağı ve 825 binTL proje ortaklarının koyacağı eş finansman olmak üzere toplam 4 milyon 75 bin TL ödenek tahsis edildi. Projenin uygulanmasına, fizibilite çalışmaları tamamlandıktan ve DPT onayından sonra başlanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.