Bölge Haber Girişi : 14 Mart 2010 15:37

Küçükler; her branşta hazırlanıyoruz!..

Küçükler; her branşta hazırlanıyoruz!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına bir taraftan şehri hazırlarken, bir taraftan da sportif faaliyetlere hız verdi

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunlarına bir taraftan şehri hazırlarken, bir taraftan da sportif faaliyetlere hız verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Sportif anlamda öncelikli hedefimiz, 2011 yılında, Erzurum”da düzenlenecek olan Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında tüm branşlarda, bay ve bayanlar takımlarımızla mücadele edebilmek ve en iyisini yapabilmek. Bu amaç doğrultusunda milli takımlarımıza sporcu hazırlıyoruz” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü tarafından sürdürülen çalışmalarda Türkiye’de bir ilk gerçekleştirilerek amatör kayak kurslarında buz hokeyi salonu olmadan doğal pistlerde sporcuları çalıştırarak Türkiye şampiyonluğu kazanıldı.
Minikler, Yıldızlar, Gençler ve Büyükler olmak üzere 4 ayrı gurupta yapılan eğitim çalışmalarında Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak. 2011’e yoğunlaştıklarını belirten Başkan Küçükler, kayak sporuna çok ciddi anlam’da önem verdiklerini dile getirdi.
Başkan Küçükler, “Kayak sporuna hazırlanan çalışmalarla sporcularımız bundan sonra daha başarılı sonuçlar alacaklardır. Önümüzdeki yıl şehrimiz için önemli olan Kış Olimpiyatları yapılacak. Kayak sporunu tabana yaymak, geniş kesimleri bu işe dahil etmek gerekiyor. Bizde bunun çalışmalarını yapıyoruz. Erzurum’un, 2011 Kış Oyunları sayesinde, Avrupa’nın en önemli kış turizm merkezlerinden birisi haline gelecektir” diye konuştu.
Erzurum’da 2011 Universiade için yapımı devam eden tesislerin, Palandöken’i gelecek yıllar için çok üstün özelliklere sahip bir kayak merkezi haline getireceğini vurgulayan Başkan Küçükler, daha şimdiden dünya kayak merkezleri arasında Erzurum’un adının anılmaya başlandığını dile getirdi.
Erzurum’un, sadece kayak merkezi ve tesisler anlamında değil, kentin de fiziki bakımdan 2011 Kış Oyunları’na hazırladıklarını söyleyen Küçükler, Erzurum’un, Avrupa’daki kayak merkezlerinin bile önüne geçeceği görüşünü savundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.