Bölge Haber Girişi : 07 Mart 2010 14:06

Küçük Muhammet okul yolunda can verdi!..

Küçük Muhammet okul yolunda can verdi!..
Aşık Yaşar Reyhani İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Muhammet Burak Aktaş, okuldan çıkıp evine giderken Abdullah Kurt yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Erzurum Ajans-Evren Mahallesi'ndeki Aşık Yaşar Reyhani İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Muhammet Burak Aktaş, okuldan çıkıp evine giderken Abdullah Kurt yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı karayolunu aşarak okula gidip gelen öğrenciler, “Okul yolunda daha kaç arkadaşımız ölecek?” diye tepki gösterdi.

 
Evren Mahallesi'nde oturan Şefika- Yılmaz Aktaş çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan Muhammet Burak Aktaş, 3 Mart günü saat 14.00’da Aşık Yaşar Reyhani İlköğretim Okulu'ndan çıktı. Muhammet Burak Aktaş'a, Erzurum-Bingöl karayolunda karşıdan karşıya geçerek evine gitmek isterken Abdullah Kurt yönetimindeki 25 FF 725 plakalı otomobil çarptı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü yakınında aracın dikiz aynası yüzüne çarpan Aktaş, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı.
 

İnşaatlarda işçilik yapan baba 34 yaşındaki Yılmaz Aktaş, “Bir yavurumu eğitim yolunda kurban verdim. Okul yoluna üst geçit yapılmazsa 10 yaşındaki kızımı okula göndermeyeceğim. Yetkililer buraya üst geçit yapmazsa daha birçok ailenin yüreği yanacak. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu acıya yürek dayanmaz” dedi.

 
Oğlunun arkasından ağıtlar yakan anne Şefika Aktaş da, “İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. 90 öğrencinin hayatı hiçe sayılıyor. Böyle bir yere neden üst geçit yapılmıyor? Siyasetçiler sadece seçim öncesi oy istiyor. Oy aldıktan sonra da unutuyorlar. O yolda bir üst geçit olsaydı, yavrum ölmeyecekti” diye konuştu.
 
ÖĞRENCİLER VE VELİLER TEPKİLİ
 
Okulun 90 öğrencisinden 84’ünün Erzurum- Bingöl karayolunu geçerek okula gidip- geldiğini söyleyen veliler, “Mahalle, şehirlararası duble yolun üst tarafında, okul ise alt tarafta kalıyor. Okul tam gün olduğu için öğrenciler günde dört kez trafiğin yoğun olduğu bu yolu geçiyor. Jet hızıyla geçen arabalar, ölüm saçıyor. Okul yoluna bir üst geçit yapılmaz ve böyle giderse daha çok kurban vereceğiz” dedi.
 
Semt sakinlerinden Mesut Turgut ise, Muhammet Burak Aktaş’ın yaşamını yitirdiği yolda her yıl 10’un üzerinde trafik kazası meydana geldiğini kaydetti. Turgut, “Kazasız günümüz yok. Burası ölüm yolu gibi. Ya otomobiller birbiri ile çarpışıyor ya da yoldan geçenlerin canının alıyor. Çocuklarımıza okula korkarak gönderiyoruz” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.