Kritik İstanbulspor-BB Erzurumspor maçına doğru...

Hani Futbolda yıllardır duyduğumuz bir terim vardır; "Yenemiyorsan yenilmeyeceksin" işte bu cümle BB Erzurumspor adına Pazar günkü maçın felsefesi olabilecek bir cümle... 

Bir yanda 44 puanla ve son 4 maçını kazanmış lider BB Erzurumspor
Diğer yanda ise  42 puanla bir maçı eksik ikinci sıradaki İstanbulspor...

İki takıma baktığımız zaman;

BB Erzurumspor'un kadro kalitesi ve tecrübesi rakibe karşı en büyük özelliği olarak göze çarpıyor. 

Bu özelliklerini kritik denilebilecek  maçlardan istediği sonucu alarak defalarca ispatladı. 

Rakip İstanbulspor ise son 3-4 sezondur bir arada oynayan oyunculardan oluşması ve kolektif futbolu çok iyi oynayan bir ekip olmaları onlar adına bir avantaj... 

Rahatlıkla söyleyebilirizki İstanbulspor adına ilk maçtaki rahatlık bu maçta olmayacak. Çünkü hücum yapan ağır stoperleri öne çıkararak arkada boşluk bırakan bir BB Erzurumspor olmayacaktır. 

İlk maçta bekleyerek oynayıp kazanmayı ikinci planda düşünen bir İstanbulspor vardı. Ancak şu an ki tabloda kazanmaya ihtiyacı olan taraf ev sahibi ekip. 

Çünkü BB Erzurumspor'un puanla dönmesi sarı siyahlı ekibi hatta gruptaki diğer rakipleri demoralize etmekle beraber Erzurum camiasını iyice havaya sokacaktır.

Nasılki ilk maçta İstanbulspor BB Erzurumspor'u çok iyi analiz edip sabırlı oynadıysa bu maçta tam tersi olmalıdır.  

Çünkü belirttiğim gibi Pazar günü kazanmak zorunda olan taraf ev sahibi ekip. 

BB Erzurumspor İstanbulspor'un bu kazanma zorunluluğunu çok iyi kullanmalı. 

Özellikle kanatları çok iyi kapatarak rakibin en büyük özelliği olan çizgi oyuncularının içe kat ederek pozisyon üretmesini engellemelidir. 

Bunu yaparken Mavi beyazlı ekipte kenar oyuncularının rakip beklerle birlikte  gelerek savunmaya yardım etmeleri ayrıca merkezdeki Erdem ve Mustafa ikilisinden birisinin de savunma halindeyken stoperlerin arasına girerek alan kapatması takım savunması adına yapması gerekenlerin başında geliyor.

Bunun yanında hızlı hücumlarla gol arayarak rakibin en büyük handikapı olan kontra ataklara karşı koyamama özelliğinden faydalanarak istediği pozisyonları bulması mümkün. Ki mevcut kadroda Halil İbrahim ve Erhan gibi bu işi çok iyi yapabilecek isimler var. 

Özellikle böyle maçlarda duran toplar büyük anlam taşır. BB Erzurumspor'un kenar toplarda Mehmet ve Nobre gibi iki silahı var. Eğer bu silahı çok iyi kullanabilirse rakibe karşı bir avantaj sağlar

Pazar günkü maçı kazanmak kağıt üzerinde şampiyonluğun ispatı olmayacağı gibi kaybetmekte herşeyin sonu olmaz. Çünkü bu maçın sonucu ne olursa olsun ilerleyen haftalarda iki takım adınada sürpriz puan kayıpları yaşanması muhtemel.

Ancak Sezon başından beri söylediğimiz bir söz var; BB Erzurumspor kendisi gibi oynarsa kazanamayacağı maç yok.

Benim tahminim şu yönde;

Beraberlik ağır basıyor.. Kazanan bir takım olacaksa bu BB Erzurumspor olur.  
Ancak savunmayı çok iyi yapmak şartıyla...

Çünkü gol yemezsen zaten bir şekilde golü bulabilecek kaliteli ayaklara sahipsin. 

Sonuç olarak;

BB Erzurumspor 3 puanla dönerse camia ve şehir durdurulamaz bir havaya girer.
İstanbulspor kazanırsa lig yeniden başlar...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.