Eğitim Haber Girişi : 13 Temmuz 2018 15:30

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!
ÖSYM sondakika KPSS yerleştirme sonuçları açıklamasında bulundu. KPSS sonuçları öğrenmek isteyen vatandaşlar merakla arama yapıyor. KPSS yerleştirme sonuçları ve yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler haberimizde...
Erzurumajans-KPSS yerleştirme sonuçları öğren. ÖSYM'den sondakika KPSS açıklaması geldi. 2018 KPSS yerleştirme sonuçları az önce açıklandı. İşte detaylar...


KPSS 2018/1 YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin sitesinde yer alan duyuru da: "KPSS 2018/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 13 Temmuz 2018 tarihinde saat 15.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir." denildi.

KADRO VE POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum
veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

4.1 Bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

4.2 Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.3 Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

4.4 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

4.5 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

YERLEŞTİRME BAŞVURULARI

KPSS 2018/1 merkezi atama tercihlerini adaylar Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden aday işlemleri sistemine T. C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirdiler. Adaylar tercihlerini 26 Haziran 2018 ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında 15 TL olan tercih ücretlerini ise ÖSYM tarafından belirlenen bankalara 6 Temmuz 2018 tarihi mesai bitimine kadar yatırdılar.

Tercihlerini yapan ancak tercih ücretini yapmayan adayların tercihleri geçersiz sayıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.