Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2010 11:30

Köylülerin silahlı mera kavgası 1 yaralı!..

Köylülerin silahlı mera kavgası 1 yaralı!..
Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Bağırsak köyünde göçerler ile köylüler arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Jandarma olayla ilgili olarak 17 kişiyi gözaltına aldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı Bağırsak köyünde göçerler ile köylüler arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Jandarma olayla ilgili olarak 17 kişiyi gözaltına aldı.
Bağırsak köyü ile sınır olan Mahmutbey köyündeki göçerler arasında arazide hayvan otlatma meselesi yüzünden yaşanan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında iddiaya göre göçerler tarafından köylülerin üzerine ateş açıldı. Bu sırada Mehmet Şat isimli köylü sırtından yaralandı.
Bir süredir köylüler arasında yaşanan sınır kavgası sonrası iki köy halkı karşı karşıya geldi. Jandarma bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alırken, olaya karışan 17 kişiyi gözaltına aldı.
Göçerlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanan Mehmet Şat, olaydan sonra kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Yaralı Şat, "Göçerler sabah saatlerinde bizim çobanları dövdüler. Çobanlar köye geldi bize haber verdiler. Biz de hemen olayın yaşandığı yere gittik 15 kişi sizi vuracağız dediler ve silahlarla üzerimize mermi yağdırdılar" iddialarına bulundu.
Köy halkından Ahmet Akbulut, "Devlet büyüklerimizden yardım istiyoruz. Can güvenliğimiz yok ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.
Bu arada kavga sonrası yaralanan komşularını Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getiren köylüler ile hastane güvenlik görevlileri arasında yaşanan tartışma polisin müdahalesiyle kısa sürede önlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.