İlçeler Haber Girişi : 05 Ekim 2016 17:00

Köy muhtarlarına hayvancılık ve bitkisel üretim destekleme takvimi anlatıldı

Köy muhtarlarına hayvancılık ve bitkisel üretim destekleme takvimi anlatıldı
Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce köy muhtarlarına 2016 Yılı Hayvancılık ve Bitkisel Üretim Destekleme Uygulama Takvimi anlatıldı.
Erzurumajans-Oltu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce köy muhtarlarına 2016 Yılı Hayvancılık ve Bitkisel Üretim Destekleme Uygulama Takvimi anlatıldı. 

Kaymakamlık Toplum Merkezinde yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakam Vekili Gazi Atmaca, yeni destekleme programından muhtarların iyi bilgi sahibi olarak köylerindeki çiftçilere de anlatmalarını istedi. Atmaca, yoğun programı nedeniyle toplantıya katılamayan İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin'in de selamlarını iletti.

Oltu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Yüksel ise Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne kayıtlı çiftçilerin birçok hibe desteğinden faydalanmasının yanı sıra yetiştirdiği hayvanlarını da rahatlıkla ve yüksek fiyattan satabildiğini kaydetti.

Aras Elektrik Oltu Şube Şefi Yalçın Çakal da köylerdeki sokak lambalarıyla ilgili sorunları bildiğini belirterek konuyla ilgili çalışmalarının başladığını aktardı. Köy elektrik hatlarının geçtiği yerlerdeki ağaçların biran önce kesilerek enerji nakil hatlarının yaptığı arızaların önüne geçeceklerini söyledi.

Ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Oltu İlçe Müdürü Murat Yılmaz, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünce (FAO), 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9 milyara ulaşacağı ve ekonomik büyüme ile birlikte küresel gıda talebinin de iki katına çıkacağının öngörüldüğünü belirtti.

Tarımın geleceğinin genç çiftçilerin ellerinde olduğuna vurgu yapan Murat Yılmaz, "Dünyadaki artan nüfus, iklim değişikliği ve azalan tarımsal üretimin küresel yoksulluk üzerine etkileriyle; bu zaman diliminde 1 milyar insanın yoksulluk tehdidi altında kalacağı bildirilmektedir. Bunun için devletler, bu tehdit karşısında tarımsal faaliyetlerini sürdürülebilir kılarak; vatandaşı için yeterli ve güvenli gıda arzı sağlama adına politikalar üretmek ve geliştirmek zorundadır" dedi.

2016 Yılı Hayvancılık ve Bitkisel Üretim Destekleme Uygulamaları Takvimi hakkında bilgiler veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Oltu İlçe Müdürü Murat Yılmaz, destekleme başvuru tarihlerinin geçirilmeden müracaat edilmesi yönünde köy muhtarlarına uyarıda bulundu.

Müdürlük olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını belirten Yılmaz, suni tohumlama konusunda da Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olan üreticilerin ürettikleri hayvanların çok daha kaliteli ve piyasa şartlarının çok daha üzerinde yüksek fiyattan satabildiklerine vurgu yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.