KÖRÜK MÜ?

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir…

Sevdiğim, saydığım bir isimdir.

Sahibi olduğu Erzurum Gazetesi’nde de birlikte çalışmışlığımız vardır.

Şu aralar Plan Bütçe Komisyonu’nun da en popüler vekillerinden.

Her seferinde girdiği söz düellolarında özellikle HDP’li vekilleri paylaması, televizyon ekranlarına yansımasa da Meclis tutanaklarında görmek mümkün.

Aydemir, yine bu toplantıların birinde Erzurum Havalimanı’na Sayın Cumhurbaşkanımızın adının verilmesini önerdi, bir de hizmetlerinden dolayı şehrin vefa borcu olduğunu söyledi.

Meclis tutanaklarına yansıyan konuşması aynen şöyle:

“Değerli Bakanım, şimdi ben bir talepte bulunacağım. Erzurum'a hakikaten AK PARTİ'nin yaptığı hizmetler bütün bir cumhuriyet tarihinde yapılanların fevkinde oldu. Bunun altındaki imzanın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da milletimiz biliyor. Ben de milleti temsil eden, milleti ifade eden birisi olarak sizden bir istirhamda bulunuyorum. Erzurum Havaalanına isim verilmedi bugüne kadar. Hiçbir havaalanında da Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi yok. Mutlaka ama mutlaka bizim havaalanının adı -havalimanı, havaalanı değil- havalimanın adı "Recep Tayyip Erdoğan" olsun diye teklifte bulunuyorum. Bunu yaparsanız bizi memnun edersiniz, bir. İki, bir şey daha söyleyeceğim.”

Bir de talepte bulundu. Konuşmasını aynen paylaşıyorum.

“Havaalanına siz çok sık gidip geliyorsunuz efendim. Bizim Erzurum'un kış şartlarını biliyorsunuz. O soğukta insanların böyle zangır zangır titreyerek o yoldan gidip geldiğini biliyorsunuz. En azından uçaktan inerken bir körükle beraber... Biz kaliteyi getirdik ya, hep hayatı kolaylaştırdık ya, böyle bir talep var. Bunu da hususen burada kayda geçiriyorum…”

Günümüzde siyaset ne yazık ki böyle çok görmem.

Ama bir çift sözüm var.

İbrahim ağabey, şu an bir uçak ha karayoluna inmiş, ha bizim havalimanına… Aylarca, “yapılıyor, yapıldı, bitti” diyerek, siz siyasetçilerimizin, bürokratlarımızın diline pelesenk olan CAT-3 sistemi varya işte o elimizde patladı! Kış geldi. Şu an CAT-2’ye bile razıyken düşünün ki, havalimanımızda ILS (Aletli İniş Sistemi) sistemi bile yok!

Üstelik sefer sayılarını düşüren THY, kış döneminde sadece saat 12.00 - 17.30 arasına uçak koydu. Görüş mesafesi de 3 bin 300 metre!

Yani ne sabah, ne akşam uçuş yok! O yüzden KÖRÜĞE de gerek yok.

Gün içinde uçmak istersen fiyatı da siteden görmen lazım ya da sosyal medyaya bakın yıkılıyor! Bu arada en uygun uçak biletleri de Erzincan’da! Niye mi? Çünkü orada Binali Yıldırım faktörü var ve THY’nin zararına uçtuğu ender yerlerden bir tanesi!

Her neyse.

Şimdi siz diyorsunuz ki bu havalimanına Sayın Cumhurbaşkanımızın adını verelim!

İbrahim ağabey istersen bu önerini bir kez daha gözden geçir!

Evet, bir konuda sonuna kadar haklısın. AK Parti iktidarları döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız Erzurum’a ayrı bir önem vermiştir. Hiçbir şey yapmasa bile Başbakanlığı döneminde 2011 Kış Oyunları için “Garantörü benim” demesi bile yeter. O dönemde Erzurum’u ihya etmiştir. Ama Erzurumlu da her daim karşılığını vermiş, Erdoğan’ı yalnız bırakmamıştır. Cumhuriyeti kuran şehir borcunu fazlasıyla ödemiştir, ödemeye de devam etmektedir.

Hem 2006 yılında dönemin ETSO Başkanı Muammer Cindilli, havalimanı için Erzurumlu Nafiz Kotan’ın ismini önermişti. Çok da güzel bir öneriydi ve hatırlıyorum siz de büyük destek vermiştiniz. Hafızamızı yenileyelim diye o tarihte Hürriyet Gazetesi’ne manşet olan haberi arşivden bulup çıkardım. Ayrıca İYİ Partili Naci Cinisli de geçen aylarda yine Nafiz Kotan ismi için kanun teklifi vermemiş miydi?

“Cinisli’ye inat yapıyor” diyeceğim, böyle bir siyaset tarzının olmadığını biliyorum. Hava yolu ulaşımı noktasında şehir kan ağlarken, nerden çıktı bu öneri ağabey? Gerçekten çok merak ediyorum.

Bırak körük kenarda kalsın ya da hiç olmasın, havalimanının bu durumda olmasına sebep olanlardan hesap sorsan daha iyi olmaz mı İbrahim ağabey?

Yalan yanlış, bilgi veren DHMİ Müdürü, müteahhit firma bunlar yerinde gayet rahat ağabey! Gör bunların hesabını havalimanına senin adını önerelim İbrahim ağabey.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İsmail 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın Onur Sağsöz, Sen nasıl bi kralsın, bizim dile getirip de duyurumadıklarımızı sen korkusuzca yazmışsın adamsın. Sayın vekil seçim günlerine yakın halk ile muhattap oluyor seçim bittikten sonra selam dahi almıyor bunu inkar edemez. Neyse yazından dolayı teşekkür ederiz. Kolaylıklar

  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Maşallah sayın vekilimiz herşeyi halletmiş tek derdimiz havaalanının ismi ne olsun kalmış... Onada el atmışşş maşallahhhh

  • Sadullah kellecigil 01 Ocak 1970 02:00

    Bir yorum ancak bu kadar net ve anlaşılır olurdu.laf bulamiyorumki takviye edyim teşekkürler onur bey kalemine ve yüreğine sağlık

  • Umit guney 01 Ocak 1970 02:00

    Abi agzina saglik digerlerinin diyemedigini yazamadigini yazdigin icin ama bence az bile biliyorsun yaptigim isi ama dilerim komple havalimanini diyemeyecem alan bile diyilmezde neyse kapatirlar en azindan bizler bilet satmayalim ucaga binmeyelim biz zaten alusmisiz yokluga zorluga ama olsun sevgili vekiller eski bakanlar gelmezlerde gelirsekerde binali beyin sehrinden suleyman beyin sehrinden gelsinler karayolu audilerle mercedeskerle harcirahlari biraz daha fazla olur

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Öncelikle onur sağsöz bey in bilet fiyatları için verdiği müçadeleyi taktir ediyorum vedestekliyorum ben bursa da yaşıyorum erzuruma gidip geliyorum ben bir güne birgün erzuruma 250 tl e uçmadım veya bursa ya uçmadım 350 tl 500 tl 600 tl tmm 350 tl belki birşey deyil ama neden trabzon erzincan daha uygun ucuyor çifte standart var.sayın vekilim sizinle her daim itirtabata geçmiş biriyim şahsen birbirimizi tanımayız siz vatandaşın vekilisiniz ben de bir vatandaşım.gercekten yaptığınız tüm işleri taktirler karşılıyorum erzuruma a olan sevdanızı aşkınızı hizmetinizi her yerde söylüyorum anlatıyorum.burda bir şeye daha deyinmek istiyorum erzurum un 6 milletvekili var her olayın içinde 1 kişi var sayın yazardan isteyimdim okadar vekiller geldi gitti adnan yılmaz die bir vekil vardı erzurum halkına sorun kimdir bu ? Birdaha böyle faciaların olmasını istemeyiz sayın vekilim sizi gerçekten taktirediyorum sayğılar

  • Analizci 01 Ocak 1970 02:00

    ☺☺☺