İlçeler Haber Girişi : 26 Temmuz 2016 13:20

Korucuk'taki evin sahibi Gülen Vakfı'na soruşturma

Korucuk'taki evin sahibi Gülen Vakfı'na soruşturma
ABD'de yaşayan, FETÖ/PDY'nin elebaşı Fethullah Gülen'in doğduğu Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Köy'ünde, adına yaptırılan evin sahibi olan Gülen Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı hakkında soruşturma b
Erzurumajans-ABD'de yaşayan, FETÖ/PDY'nin elebaşı Fethullah Gülen'in doğduğu Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Köy'ünde, adına yaptırılan evin sahibi olan Gülen Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı hakkında soruşturma başlatıldı.

Erzurum'a 25, Pasinler'e 13 km uzaklıkta bulunan Korucuk Köyü'nde, Rabia- Ramiz Gülen çiftinin 11 çocuğundan üçüncüsü olarak doğan 75 yaşındaki Fethullah Gülen adına  3 yıl önce taş bir ev yaptırıldı. Tek katlı ev, 2010'da kurulan ve kurucuları arasında Kutbettin Gülen, Mehmet Mezher Gülen, Seyfullah Gülen, Kevser Gülen, Salih Gülen, Nidai Gülen, Mesih Gülen, Numan Gülen'in bulunduğu Gülen Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfına tapu edildi. 35 hane ve 250 nüfuslu mahallede bulunun geniş kapılı malikanede kimse yaşamadığı için kapısı kilitli tutuluyor. 

VAKFIN MAL VARLIGI ARAŞTIRILIYOR

Pasinler Kaymakamı Ali Ada, geçen 9 Haziran'da Pasinler Cumhuriyet Savcılığına, Fethullah Gülen adına yaptırılan Korucuk'taki malikanenin sahibi olan Gülen Eğitim Araştırma Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı hakkında suç duyurusunda bulundu. Pasinler Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmada, Vakfın mal varlığını, hangi yollarla ve nasıl elde edildiğini araştırılıyor.

Kadir SABUNCUOĞLU/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.