Korona'nın yılmaz savaşçıları!

Sanırım koronavirüs gerçeği ile yüzleştiğimizde ancak sağlıkçıların ne denli önemli olduğunu kavrayabildik. Onların, sadece akşamları alkışlanacak ordu mensupları değil, 24 saat Allah’a ‘’iyi ki varlar’’ diye el açıp dua etmemiz gereken insanlar olduğunu da anladık. Doktorundan hemşiresine, hasta bakıcısından yardımcı hizmetlisine kadar ne denli ulvi görev yaptıkları bilincine varırken eksikliklerinin ne denli önemli olduğunu farkedebildik. Elbette çoğumuz sağlıkçıların hayatımızda ne denli önemli olduğunu biliyorduk. Biliyorduk ama galiba ilk defa çok daha iyi anladık. Onlar, çok önemli kamu hizmeti yapanlar değil, her türlü yaramıza merhem olacak ilaç, yaşamamız, sağlıklı yaşamamız için gerekli olan su ve havadırlar. Stefan Zweig boşuna dememiş zaten. Onlar her hasta için yaşayıp ölendir diye. Onların sayesinde anlarız ki sağlıktan başka zenginlik yoktur.  Hele böylesi bir ortamda..

***

Bugün bu virüs belasından kurtulmak için tıp dünyasına odaklanmışken, ben iki hemşehrimizin özellikle altın ı çizmek istiyorum. İkisi de bugün tam gün koronavirüs mesaisi yapan iki büyük hastanenin başhekimi. Biri Tuzla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selçuk Bozhalil, diğeri de Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Usanmaz.Her iki Erzurumlu başhekimin hastanesi de yoğun bakım servisleri anlamında kapasiteli. Uykusuz günler geçiriyorlar ve hastanelerine gelen korona vakalarının tedavisi için oluşturdukları ekipleri ile olağanüstü bir çalışma içindeler. Sorunsuz iki hastanenin başhekiminin de Erzurumlu olarak elbette biz bundan mutluluk duyuyoruz. Hastanelerinde B planları da hazır olan iki başhekimin de bizlerden istediği şey aynı: Kısa bir süreliğine ayrı düşsek de biliyoruz ki birgün buluşacağız. Hayat eve sığar. Evde kal sağlıklı kal!

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Bir balonu istediğin kadar şişir, kaderi yine bir toplu iğne ucuna bağlıdır!(Yunus Akan)
DUVARIN DİLİ: Bir sebeple severiz, daha iyi bir sebeple sileriz. Sorun yok!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.