Bölge Haber Girişi : 25 Şubat 2010 17:18

Korkut projesini anlattı!..

Korkut projesini anlattı!..
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Veyisefendi ve Habibefendi mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bölgeyle ilgili plan ve projelerini anlattı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Veyisefendi ve Habibefendi mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bölgeyle ilgili plan ve projelerini anlattı. Korkut, Veyisefendi ve Habibefendi mahallelerinde eski virane görüntülerinden kurtarılarak modern bir yapıya kavuşturulmasının şart olduğunu söyledi. Vatandaşlar belediyenin çalışmalarına destek olacaklarını belirtirken, kamulaştırma karşılığında belediyeden ev istediler.
Ali Korkut, 23 Temmuz İlköğretim okulunda gerçekleşen toplantıda halkın destek vermediği bir çalışmanın başarılı olamayacağının da altını çizdi. Kalabalık bir katılımla gerçekleşen toplantıda Korkut, Veyisefendi ve Habibefendi semtlerinde çalışmalar yapılacağını söyledi. Bölgede tüm evlerin kamulaştırılmasının planlandığını ifade eden Korkut, “Bölge için projelerimiz var. Buraları kamulaştıracağız, sizlerde paranızı alarak TOKİ tarafından yapılan konutlardan ev alacaksınız. Sizler belki bu harebeler içerisinde yaşamaya çalışıyorsunuz, ancak çocuklarınız bu şartları çekmek zorunda değil. Toprak evlerde yaşamak sizlerin kaderi değil. Biz bu kaderi değiştirmeye, sizlere modern binalarda oturma imkanı sunmaya çalışıyoruz. Ancak şunu unutmayın, sizlerin destek vermediği hiçbir proje başarıya ulaşmaz. Bizlere destek olun, yardıncı olun bölgeyi kötü görüntüsünden kurtaralım. Yakutiye ilçesinde birçok bölgede, mahalle de Kentsel Dönüşüm çalışmalarımız olacak. Veyisefendi ve Habibefendi de bunlardan biri” dedi.
Korkut, vatandaşların görüş, öneri ve düşüncelerini de dinledi. Vatandaşlar geçmiş dönemlerden yansıyan olumsuzluklardan dolayı her projeye temkinli yaklaştıklarını, ancak iyi niyetli çalışmalar için fedekarlık yapacaklarını söylediler. Vatandaşlar, TOKİ ve benzeri alternatifler içerisinde Belediye’nin ev yaparak kendilerine vermesini istediler. Tartışmalar arasında halkın çoğunluğunun baskın görüş olarak belediye tarafından kendilerine konut verilmesi yer aldı. Vatandaşlar, “Belediye Başkanımızın iyi niyetli gayretini destekliyoruz. Nasıl çalışma yaparlarsa yapsınlar, ancak sonuçta bizleri de ev sahibi etsinler. Biz TOKİ’den veya başka şekilde ev alabilmemiz imkansız. Belediyemiz istimlaklar karşılığında bize ev yapsın, ucuz konut üretip versin. Arada fark kalırsa biz belediyeye borçlanalım. Bizim elimizden ancak Belediye tutarsa ev sahibi oluruz. Mahallelimizin büyük çoğunluğu işsiz, güçsüz. Banka veya benzeri şartlarda ev alabilme imkanına sahip değiliz” dediler.
Belediye Başkanı Ali Korkut, halkın destekleyeceği ve kabul edeceği bir proje üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtirken, istimlaklar yerine ev verilmesi alternatifini de değerlendireceklerini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.