İlçeler Haber Girişi : 25 Kasım 2014 17:38

Köprüköy'de servis sürücülerine eğitim semineri verildi

Köprüköy'de servis sürücülerine eğitim semineri verildi
Köprüköy İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle öğrenci taşıma mevzuatı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.
Erzurumajans-Köprüköy'de taşımalı eğitim kapsamında taşımalı olan ortaokul ve liselere öğrenci taşıyan servis şoförlerine Köprüköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Köprüköy İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle öğrenci taşıma mevzuatı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

Köprüköy Hükümet Konağı çok amaçlı salonunda düzenlenen eğitimin seminerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cihan Kıvanç, İlçe Jandarma Komutanlığından J.Kd. Bçvş. Ufuk Memiş, Kd. Uzm. J. Sadullah Şen ve Köprüköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Serhat Murat Özer verdi. Verilen eğitim seminerine araç şoförleri büyük ilgi gösterdiler.

Seminerde okul servis araçları hizmet yönetmeliği kapsamında, okul servis araçlarında bulunması gereken özellikler, servis araçları sürücüleri ve personele yönelik bilgilendirme, servis sürücülerinin davranış ve sorumlulukları, öğrencilerle iletişimi, indirme bindirme ve kapıların açılması kuralları, temel trafik kuralları, aşırı hız, hatalı solama, araç üzerinde bulunması gereken belgeler ve malzemeler, ışık donanımları gibi konularda trafik eğitim konuları anlatıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.