Spor Haber Girişi : 07 Temmuz 2019 20:00

Konuşmayı onlarla öğrendi

Konuşmayı onlarla öğrendi
Erzurum’da Down Sendromlu Selçuk Davulcu (31), son üç yıldır zaman geçirdiği Ilıca Termal Atlı Spor Kulübünde konuşmayı öğrendi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum’da Down Sendromlu Selçuk Davulcu (31), son üç yıldır zaman geçirdiği Ilıca Termal Atlı Spor Kulübünde konuşmayı öğrendi. Kulüp Başkanı Ömür Perçin, “Kulübümüzün maskotu Selçuk eskiden hiç konuşmazdı ve içine kapanıktı. İlk olarak atlarla sonra da bizimle konuşmaya başladı” dedi.



Erzurum’un Aziziye İlçesinde ağabeyi Fatih ile yaşayan Down Sendromlu Selçuk Davulcu, atlarla dostluk kurmaya başlayınca hayata adeta yeniden tutundu. Üç yıl önce Ilıca Termal Atlı Spor Kulübünün cirit müsabakası sırasında yanına gittiği bir atla zaman geçirmeye başlayan Selçuk, o günden sonra kulübün maskotu oldu.



“ONLAR BENİM ARKADAŞIM”

Geçen zaman içinde Selçuk’ta yaşanan değişimi fark eden Kulüp Başkanı Ömür Perçin, onu daha da motive etmek için üzerinde isminin yazılı olduğu forma yaptırdı. Bir süre sonra cümleler kurarak konuşmaya başlayan Selçuk Davulcu’nun bu durumu başta yakınları olmak üzere sporcuları sevince boğdu. Atların terapisi sayesinde yüzü gülen Selçuk, fotoğrafları çekildiği sırada, “Çok seviyorum arkadaşlarımı” dedi.



ÖNCE ATLARLA SONRA BİZİMLE KONUŞTU

Selçuk’un eskiden hiç konuşmadığını ve içine kapanık biri olduğunu anlatan Kulüp Başkanı Ömür Perçin inanılmaz değişim karşısında çok şaşırdıklarını söyledi. Kulübe sıklıkla gelen Selçuk’un önce atlarla sonra da sporcularla konuşmaya başladığını ifade eden Perçin, “Selçuk geçen yıl annesini birkaç ay önce de babasını kaybetti. Ama her ikisi de oğullarının bu değişimine tanık oldu. Yaşadığı kayıplardan sonra Selçuk atlarla daha çok konuşmaya başladı. Biz de onu hiç yalnız bırakmadık. Artık tüm maçlarımıza Selçuk’u da götürüyor ve onun daha çok zaman geçirmesini sağlıyoruz” diye konuştu.







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.