Bölge Haber Girişi : 14 Şubat 2010 14:52

Kömürde fiyat artışına valilik freni!..

Kömürde fiyat artışına valilik freni!..
Erzurum Valiliği, Rusya'dan ithal ettiği 7 bin 500 kalorili linyit kömürün tonunu 450 liradan piyasaya sürdü. Kış ortasında valililğin yaptığı kömür satışı, serbest piyasada kömür fiyatlarını dengeledi.

Erzurum Valiliği-Erzurum Valiliği, Rusya’dan ithal ettiği 7 bin 500 kalorili linyit kömürün tonunu 450 liradan piyasaya sürdü. Kış ortasında valililğin yaptığı kömür satışı, serbest piyasada kömür fiyatlarını dengeledi. Geçtiğimiz yıl bu mevsimde kömürün tonu, 900 liraya kadar yükselmişti.
Valilik, kış mevsiminin kendisini iyice hissettirmesi ile birlikte vatandaşların fahiş fiyatlardan kömür almasını engellemek amacıyla Rusya’dan 300 ton kömür ithal etti. Valilik Kömür Tahsis ve Tevzi Bürosu Müdürü Zekeriya Deniz, hem kalite hem de fiyatta istikrarı sağlamak amacı ile kömür satışlarına başladıklarını bildirdi. Zekeriya Deniz , “Havaların soğuması ile birlikte talep artıyor kömüre zam geliyordu. Geçtiğimiz sene Erzurum’da bir ton kömür 900 liraya kadar yükselmişti. Vatandaşların mağduriyetini önlemek, der gelirlinin de kömür ihtiyacını karşılamasını sağlamak amacıyla Rusya’dan kömür ithal ettik. 7 bin 500 kalorisi olan kömür hava kirliliğine de neden olmuyor. Hem kaloriferlerde hem de sobalarda yakılan bir linyit türü. Stoklarda 300 ton kadar kömür var. Vakıflar Bankası’nın kredi kartı olanlara kömür bedelini iki taksit yapıyoruz. Oluşturduğumuz rekabet ortamı sayesinde Erzurum’da kömür fiyatlarının yükselmesini önlemiş olduk” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.