Ekonomi Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Kömür fiyatları cep yakıyor

Kömür fiyatları cep yakıyor
Erzurum’da kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte yakacak derdine düşen vatandaşlar kömür satışlarında patlama yaşattı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte yakacak derdine düşen vatandaşlar kömür satışlarında patlama yaşattı. Doların yükselmesi ve aşırı talep fiyatlara da yansıdı, alım gücü olmayan vatandaşlar ise çareyi kredi kartlarında buldu.
Yaklaşan kışla beraber vatandaşları yakacak telaşı sardı. Hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi vatandaşları bu yıl kömür almakta geciktirince fiyatların artış göstermesi beraberinde pişmanlığı da getirdi. Dolar fiyatlarının yükselmesi kömür fiyatlarına da etki edince kömür cep yaktı. Bir ay içerisinde 150 TL artış gösteren kömür vatandaşların alım gücünü de etkiledi. Bir ay içerisinde 540 lira olan kömür fiyatlarının 690 TL’ye ulaşması vatandaşları zor durumda bıraktı.

Nakit para ile yakacak ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlar çareyi kredi kartları ile alışveriş yapmakta buluyor. Kömür satıcısı Muhammet Genç, vatandaşların son bir ay içerisinde yakacak telaşına düşmeleri fiyatlara da yansıdığını, hem doların yükselmesi hem de oluşan kömür sıkıntısı fiyatları bir ay içerisinde yüzde 40 oranlarında yansıdığını dile getirdi.
Genç “Tek tip kömür satışının getirilmesi ile vatandaşlar çekinmeden istediği kömür markasını seçebilir hepsinin kalori değeri aynı sadece markalar farklı. Bir ay içerisinde yaşanan dolar yükselişi ve vatandaşların yakacak telaşı kömür fiyatlarının yükselmesine sebep oldu buna bağlı olarak da vatandaşın alım gücü etkilendi. Nakit alım yapamayan vatandaşlar kredi kartları ile alım yapıyor” diye konuştu.

Vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini söyleyen kömür satıcısı Muhammet Genç dolar artışı devam etmesi halinde kömür fiyatlarının da yükseleceğini ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.