Spor Haber Girişi : 19 Şubat 2020 13:30

Koç Spor Fest başlıyor

Koç Spor Fest başlıyor
Koç Holding’in 14 yıldan bu yana Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ana sponsorluğu kapsamında, üniversiteli gençleri spor, eğlence ve müzikle buluşturan gençlik ve spor projesi Koç Spor Fest, Kış Oyunları ile Erzurum Palandöken’de başlıyor.
Erzurumajans-19-23 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenecek Koç Spor Fest Kış Oyunları’na 45 farklı üniversiteden, içlerinde ülkemizi kış olimpiyatlarında temsil etmiş olan milli sporcuların da bulunduğu 600’e yakın sporcu katılacak.



Koç Holding’in üniversitelerde her düzeyde sporu çok yönlü olarak tanıtmak, sevdirmek ve gençleri spor yapmaya yönlendirmek amacıyla 14 yıldır düzenlediği Koç Spor Fest’in 2020 Kış Oyunları, Palandöken’de başladı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun ana sponsorluğunu üstlenen Koç Holding, resmi müsabakaların oynandığı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest ile bu yıl da gençleri spor, müzik ve eğlenceyle buluşturmaya devam ediyor. 



Türkiye’deki en geniş katılımlı resmi kış sporları organizasyonu olan ve müsabaka programı kar voleybolu branşı ve kayak – snowboard senkronize yarışlarının eklenmesiyle genişletilen Koç Spor Fest’in 2020 Kış Oyunları, 19 Şubat tarihinde Erzurum Palandöken’de başlayacak. Yarışacak sporcular arasında ülkemizi 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları’nda temsil etmiş olan milli sporcuların da bulunduğu Koç Spor Fest Kış Oyunları’nda 6 farklı kategoride yarışlar düzenlenecek. Olimpiyat ruhunu kampüslere taşıyan Koç Spor Fest, kış etabının ardından 13-14 Nisan tarihlerinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde başlayacak olan Koç Spor Fest Üniversite Bahar Oyunları ile devam edecek.



Kar voleybolu ve senkronize yarışlar ile Kış Oyunları’nda heyecan doruğa çıkacak

Amatör branşlara olan ilgiyi artırmayı ve bu branşların profesyonel seviyede yükselmesini hedefleyen Koç Spor Fest’in Kış Oyunları’na; yeni ve yükselen bir voleybol disiplini olan ve önümüzdeki yıllarda Kış Olimpiyat Oyunları’na da dâhil edilmesi beklenen kar voleybolu ile senkronize snowboard ve kayak yarışları eklendi. Yeni branşların eklenmesi ile farklı branşlardan katılım gösterecek sporcular, Palandöken’de rekabeti daha da artıracak.



Koç Topluluğu şirketlerinin destekleriyle düzenlenen ve geride kalan 14 yılda 240 binden fazla sporcuyu ağırlayan Türkiye Koç Spor Fest Üniversite Oyunları, Polat Pisti’nde gerçekleşecek Snowboard Büyük Slalom, Kayak Büyük Slalom, Snowboard Slalom, Kayak Slalom, Senkronize Kayak ve Snowboard Yarışları ve Kar Voleybolu müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Snowboard ve Kayak Paralel Slalom olmak üzere iki gece yarışının da gerçekleştirileceği Kış Oyunları, 23 Şubat’ta sona erecek.



Lisanlı profesyonel sporcuların yanı sıra, kış sporlarına ilgi duyan tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Açık Yarışlar ile heyecan yaratan Koç Spor Fest’in After Ski Parti sahnesinde, performansıyla gençlerin ilgi odağı olan Jabbar yer alacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.