Ekonomi Haber Girişi : 04 Kasım 2013 18:15

KOBİ'lere eğitim desteği

KOBİ'lere eğitim desteği
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğiyle KOBİ' sahip ve yöneticilerine yönelik Proje Yönetimi Döngüsü Eğitimi (PCM) düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) ve Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğiyle KOBİ' sahip ve yöneticilerine yönelik Proje Yönetimi Döngüsü Eğitimi (PCM) düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selim Başar, iş adamlarına yönelik 16 gün süreli eğitim verecek. PCM çerçevesinde iş adamlarına yönelik," Uluslararası pazarlama, uluslararası müzakere teknikleri, uluslararası pazarlara açılma teknikleri, ihracat pazarlaması, dış ticarette fiyatlandırma, dış ticaret müsteşarlığı destekleri, ihracatta maliyet kriterleri ve yönetimi ile sınır ticareti uygulamaları" gibi konular anlatılacak. 60 iş adamının katılacağı eğitimlerde ayrıca KOBİ'lere ücretsiz bireysel danışmanlık eğitimi de sağlanacak.

ERGİAD Akademi sorumlusu Murat Hoşgeldioğlu, dernek olarak KUDAKA'nın dış ticaret eğitimleri ile PCM desteğinin bölgedeki KOBİ'lerinf ihracat yapabilmesi adına önemli olduğunu söyledi. Hoşgeldioğlu, söz konusu eğitimin Erzurum ekonomisi adına da önemli olduğunu belirterek; "Proje kapsamında ihtiyaç analizi yapılan KOBİ'lerin sahip ve yönetici ve çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitim semineri bölge ekonomisine canlılık kazandıracak. İş adamlarımızın ticaret ufkunu açacak. KUDAKA'ya iş dünyasına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.