Siyaset Haber Girişi : 09 Ekim 2018 18:25

Kızılcahamam kampında Erzurum gündemdeydi!

Kızılcahamam kampında Erzurum gündemdeydi!
AK Parti’nin geçen hafta Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 27’nci İstişare ve Değerlendirme toplantısında en önemli gündem maddelerinden biri Erzurum oldu.
Erzurumajans-Onur SASĞSÖZ-AK Parti’nin geçen hafta Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 27’nci İstişare ve Değerlendirme toplantısında en önemli gündem maddelerinden biri Erzurum oldu. İl Başkanlığı tarafından hazırlandığı öğrenilen ve genel merkeze rapor olarak sunulan ‘takip çizelgesinin’ konuşulduğu kampta, Büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerine gösterilecek aday isimler üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kapanış konuşmasını yaptığı Kızılcahamam kampının hafta sonu bölümünde büyükşehirler ele alındı. Erdoğan’ın ‘büyük önem’ gösterdiği bu konuda daha önce bir takım kriterler belirleyen genel merkez yöneticileri, Erzurum üzerinde de titizlikle durdu. Bu anlamda İl Başkanlığı tarafından hazırlandığı öğrenilen ve genel merkeze bir rapor olarak sunulan ‘takip çizelgesi’ kampın önemli bir gündem maddesi oldu.

KİM NE YAPMIŞ, HER ŞEY YAZILDI

Son 5 yıllık dönemde Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyeleri hatta meclis üyelerinin bile mercek altına alındığı ‘takip çizelgesinin’ Türkiye’de bir ilk olduğu öğrenildi. Başkanların neler yaptığı, hangi projeleri hayata geçirdiği ya da geçiremediği, belediyelerin borç durumunu, meclis üyelerinin devamlılığını, takip ettiği işleri, girdikleri ihaleleri ve daha birçok başlıkta isim isim hazırlanan rapor, bir takım bilinmeyenleri de ortaya çıkardı!

BORÇLU BELEDİYELER DİKKAT!

Rapor karşısında,”şaşırtıcı” ifadesini kullandıkları öğrenilen genel merkez yöneticilerinin çalışmadan dolayı İl Başkanlığını tebrik ettiği belirtilirken, özellikle belediyelerin içinde bulundukları borç durumu ile iki dönem ve üzeri başkanlık yapan isimleri tartıştıkları iddia edildi. Ayrıca Erzurum’da da yaşandığı gibi bazı büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında yaşanan ‘gerilim’, ‘kopukluk’ ya da ‘tartışma’ların son bulmasını isteyen genel merkezin, aday belirleme de ekip çalışmasını dikkate alacağı kaydedildi.

MECLİS ÜYELİĞİ BİLE ASLANIN AĞZINDA

Bu seçimlerde başta büyükşehirler olmak üzere ilçe belediyeleri için belirlenecek olan aday isimler noktasında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kentlerin önde gelen isimleriyle ‘özel görüşmeler’ yapacak olan genel merkez yöneticileri, ‘takip çizelgesinden’ sonra meclis üyeleri konusunda daha titiz davranacak.

YÖNETİMLERİN İSTİFASI BEKLENİYOR… SÜRPRİZ İSİMLER ÇIKACAK

Öte yandan Kızılcahamam kampının tamamlanmasıyla şehirlerinde adaylığa ismi geçen teşkilat başkanlarının istifa etmesi bekleniyor. Birçok kentle birlikte Erzurum’da da sürpriz isimlerin çıkacağı ileri sürülürken, Başkan Mehmet Sekmen’in ikinci dönemini görüp göremeyeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

KURTULMUŞ NOT MU VERDİ?



Başkan Mehmet Sekmen ve merkez ilçe belediye başkanlarının kalıp kalmayacağı konusunda siyasi kulisler çeşitli spekülasyonlar üretirken, Başkan Sekmen’in geçen hafta AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Ankara’da yaptığı görüşme dikkat çekti. Ankara’ya çağrılan Sekmen’in facebook sayfasında “Yatırım ve projelerimizi aktardık” şeklinde fotoğraflarla paylaşılan görüşmede, Kurtulmuş’un geçen 5 yılın notunu verdiği ve Sekmen’e teşekkür (!) ettiği kulislerde dile getirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ÖMER SOSLU 01 Ocak 1970 02:00

    ALLAH İÇİN YATIRIMLARA SEKMEN BAŞKANIMIZLA DEVAM YOLUN AÇIK OLSUN REİSİM

  • Yakup Erinkarlı 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet Sekmen Erzurum için gerçekten bir şans bu adam gece gündüz bu şehir için çalışıyor kişisel çıkarlarınızi Bi tarafa koyun ve yiğidin hakkını yemeyin.

  • seyfullah büldnt 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumu tek kurtaracak biri varsa oda akp il başkanı mehmet emin öz belediye başkanı görmek istiyoruz inşallah

  • fatih bayık 01 Ocak 1970 02:00

    Mehmet emin öz beyi belediye başkanı olarak görmek isteriz

  • babali 01 Ocak 1970 02:00

    büyükşehir başkanı kalsın, diğerleri gitsin....

  • Rehberr 01 Ocak 1970 02:00

    Eyvah eyvah yine bunu mu aday gösterecekler.

  • Ahmet Çakar 01 Ocak 1970 02:00

    Alın şunu başımızdan içme sularımızı mahvettiler akrabakarını doldurdu belediyeye