Bölge Haber Girişi : 03 Haziran 2010 00:08

Kitap okudu ödül aldılar!..

Kitap okudu ödül aldılar!..
Yakutiye ilçesinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi. Vali Sebahattin Öztürk, okuma kampanyaları için ailelerden destek

Erzurum Ajans-Yakutiye ilçesinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödül verildi. Vali Sebahattin Öztürk, okuma kampanyaları için ailelerden destek isterken, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, bilginin gıdasının okumak olduğunu söyledi.
Erzurumlu Emrah İlköğretim Okulu Kütüphanecilik Bölümü öğrencileri tarafından yıl içerisinde düzenlenen etkinliklerde en çok kitap okuyan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Okul bahçesinde yapılan törene Vali Sebahattin Öztürk, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdür vekili C.Armağan Tarba, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, okumanın önemini anlattı.
Okuma oranlarının artırılması için çeşitli kampanyalar düzenlendiğini ifade eden Vali Sebahattin Öztürk, konuşmasında şunları söyledi:
“Okumak, okuduğunu anlamak, anladığını anlatmak, Türkçeyi çok iyi bilmekten geçer. Bunu da en kolay sağlayacak yol, yöntem okumaktır. Çocukların hem eğitimlerinde hem de aile düzenlerinde, görgülerinde farkındalık yaratmak istiyorsak bunun üzerinde durmalıyız. Bunda başarı sağlamak ta şüphesiz ilçe kaymakamından, milli eğitim müdürüne, öğretmeninden öğrencisine kadar hepsinin payı vardır. Bunlardan daha önemlisi velilerimizin katkısıdır. Velilerimizin törene katılmaları da ilgi gösterdiklerinin bir işaretidir. Annelerden istirham ediyoruz; kitaplar bizden okutmak sizden olsun.”
Okullara 100 temel eser kitaplarının dağıtımını yaptıklarını yeni dönemde de kitap dağıtımının devam edeceğini vurgulayan Vali Sebahattin Öztürk, başarının yakalanmasında okuma kampanyalarının payının büyük olacağını söyledi.
Öğrencilerin şiir okudukları ve gösteriler yaptıkları törende konuşan Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, toplumun okuma seviyesinin çok yetersiz olduğunu söyledi. Teknolojik gelişmelerin ve yaşanan değişimlerin okuma oranını azalttığını ifade eden Kaymakam Yüksel Çelik, “Geleceğin bilgi toplumu olma yolunda önemli bir yer edinmek istiyorsak bunun yolu okumaktan geçiyor. Bilginin gıdası okumaktır. Büyük önder Atatürk’ün, ‘Çağdaş Türkiye’yi yaratmak için çok çalışmalıyız’ sözünü ilke edinerek, okuyan, araştıran ve sorgulayan bir toplum haline gelmeliyiz.”diye konuştu.
Erzurumlu Emrah İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Aydın’ın okuma etkinliğiyle ilgili bilgi vermesinden sonra 2009-2010 eğitim-öğretim sezonunda en çok kitap okuyan öğrencilere kitap ve ödülleri Vali Sebahattin Öztürk, Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak tarafından verildi.
EN ÇOK OKUYANLARA 175 LİRA
Törende yıl boyunca 17 kitap okuyan öğrencilere 175 lira para ödülü ve kitap hediye edilirken, 15 kitap okuyanlara 150 lira ve kitap, 14 kitap okuyanlara 125 lira ve kitap, 13 kitap okuyanlara 100 lira ve kitap, daha az kitap okuyanlara ise 25 lira ve kitap ödül olarak verildi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.