Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Şubat 2016 15:00

Kitap hevesi özel kütüphane kurdurdu

Kitap hevesi özel kütüphane kurdurdu
Öğrencilik yıllarında eski kitaplara merak salan Erzurumlu Ali Sönmez, 10 yıl boyunca kendi imkanlarıyla topladığı 8 bin eski kitap ve el yazması eserleri oluşturduğu özel kütüphanesinde sergileyerek halka açtı.
Erzurumajans-Öğrencilik yıllarında eski kitaplara merak salan Erzurumlu Ali Sönmez, 10 yıl boyunca kendi imkanlarıyla topladığı 8 bin eski kitap ve el yazması eserleri oluşturduğu özel kütüphanesinde sergileyerek halka açtı. 

Erzurum'da öğrencilik yaptığı yıllarda kitaplara merak salan Ali Sönmez, 10 yıl boyunca yurt genelinden birbirinden özel 8 bin eski ve el yazması kitap topladı. 200 yıllık Kur'an-ı Kerim tablosundan pul koleksiyonuna, eski piyango biletlerinden özel mektuplara, 1800'li yıllara ait haritadan eski ve el yazması kitaplara kadar birbirinden değerli birçok eseri Şehr-i Kitaphane ismini verdiği özel kütüphanesinde halka görücüye açtı.

Kendi kütüphanesini oluşturmak amacıyla bu yola çıktığını belirten Ali Sönmez, "İşim gereği 10 yıl boyunca ziyaret ettiğim eski sahaflardan özel eserler topladım. Bu zaman zarfından 8 bin adet kendime ait eski basım, ilk basım, Osmanlıca, el yazması eserler, pul koleksiyonu, 200 yıllık taş matbaalı Kur'an-ı Kerim tablosu, 1800'li yıllara ait Avrupa haritası gibi eserlere sahip oldum. Bu tutku gün geçtikçe bende artmaya başladı" dedi.

Tutkusunu iyi bir hastalık olarak niteleyen Sönmez, "Bu birbirinden özel eserleri büyük bir tutkuyla biriktirdim. Bu tutku bende iyi bir hastalık oluşturmaya başladı. Böylece bu noktaya geldim ve özel eserlerimi sergilediğim Şehr-i Kitaphane'yi kurdum. Önceden bu eserleri sadece ben görebiliyordum. Artık sosyal sorumluluk gereği diğer insanların görmesi gerektiğini düşündüm. Sonuçta insanlarımızda bu eserlerden faydalanabilmeli" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.