Kısır Döngü

Dün maçtan önce iki takımın kadro ve oyun yapılarını karışılaştırdığımız zaman Başakşehir’in kadro olarak oldukça üstün olduğu buna karşı BB Erzurumspor’un ise rakibe ters gelebilecek bir oyun yapısının olduğunu görmek mümkündü.

Başakşehir maça klasikleşen pas oyunu ile başladı. Emre’nin olmamasıyla  pas trafiğini İrfan yönetirken özellikle ilk yarım saatlik bölümde konuk ekip adına gol adeta geliyorum dedi. 

Başakşehir gibi bir takıma kendi birinci bölgenizde bu kadar pas yapmasına izin verirseniz, pozisyon vermeniz de kaçınılmaz olur. 

Özellikle BB Erzurumspor’un hücumda sadece Emrah’ın ayağına bakması ve ileri uç oyuncularının ön bölgede top tutamayışı ilk yarı da ki futbolu ve skoru hazırladı diyebiliriz.

Karşılaşmanın ikinci yarısında takım olarak topun arkasına çekilen bir Başakşehir izledik. Rakibin geri çekilmesiyle oyunun kontrolünü ev sahibi ekibine geçerken hücumda ki etkisizlik ve yetersizlik golün gelmeme sebeplerinden. 

Oyunun büyük bölümünde;

Orta sahada hiç bir kreatif özelliği olmayan Taylan-Scuk-İbrahim orta saha üçlüsü, temposuz bir sağ bek ve bitirici özelliği olmayan bir forvetle oynarsanız zaten sizin gol bulmanız futbolun mucizelerine kalır. 

Yüklendiğiniz dakikalarda bile güvenip saha sürebileceğiniz bir ikinci forvetiniz yok. O zaman adama sorarlar madem güvenip inanmıyordun, Lennart Thy  için neden yönetime yoğun ısrarda  bulundun ? 

Nitekim BB Erzurumspor dünkü skorla birlikte geride kalan dört maçta bir puan alabildi. 

Eksik ortada; Gol yollarında etkili değilsin, sonuca gidebilecek tabela yapabilecek oyuncun yok. 

BB Erzurumspor’un diğer takımlara oranla kadro olarak geride olsa da mücadele gücüyle o açığı kapatmaya çalışıyor. Ancak üçüncü bölgede kalite işi devreye girince maalesef BB Erzurumspor etkisiz kalıyor. Artık transfer konusunda iş işten geçti. Ve maalesef görüyoruz ki geçen sezon ki Nobre hatta Burhan’ın bile yeri dolmamış. Gol yollarında sıkıntı çekileceği bariz. 

Bundan sonra bu mücadele gücünü geriye kalan 13 maça yansıtıp toplayabildiği kadar puan toplamak zorunda... Özellikle Erzurumda ki maçlarda taraftarın itici gücüyle kazanılacak maçlar ligin kendi adımıza seyrini etkileyecektir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    iş işten geçmeden hoca ile yollar ayrılmalı bana göre devam edilmemeliydi maalesf yetersiz bu lig için ayrıca kadro mühendisliği yapılamamış bu amatörlükten ne zaman kurtulacak bu takım burası süper lig lokman yetersiz ve ağır özer tam bir balon tolga bu ligin adamı değil bence yeni bir hoca ile konuşulmalı ve takımı izlemeye başlaması söylenmeli şimdiden çünkü böyle sürmez süremez aksi takdirde düşmemiz kaçınılmaz devre arası stoper forvet ve sağ bek şart!!!!!!

  • Vedat Karataş 01 Ocak 1970 02:00

    Kreatif = yaratıcı, yeni ve bir şekilde değerli olgu oluşturmak orta saha üçlüsünde değil o takımda birinden beklenir. Modriç gibi yada M.Salah gibi. O saydığın üçlüde bu özellikler olsaydı; Erzurum da değil Barselona’da oynarlardı. Öyle slogan kelimelerle çok bilmiş tavırlarla yorum yapılmaz. Beklediğin özelliğe sahip aynı takımda orta sahada oynayan üç oyuncu sayabilirmisin?

  • Kadir 01 Ocak 1970 02:00

    Hoca oyuna çok geç müdahale ediyor.pas yapamıyoruz.Kardeşim idmanlarda hoca bakmıyor mu koşmak yetmiyor görmüyor mu.

  • Yener karasu 01 Ocak 1970 02:00

    Abi ben thy nin hocanin israriyla alinigina inanmiyorum taraftari kandirmak icin transfer yapmak icin yapilmis bi transfer sadece