Spor Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Kiremitci: Sporda marka bir şehir olacağız

Kiremitci: Sporda marka bir şehir olacağız
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, şehrin sporda uluslararası alanda bir marka olacağını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, şehrinrn sporda uluslararası alanda bir marka olacağını söyledi.

Genel Sekreter rnKiremitci, kurumun sportif çalışmalarıyla ilgili yaptığı rndeğerlendirmede, Erzurum Büyükşehir Belediyesi`nin sponsorluğunda rnyapılacak olan 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası`nın önemine rndikkat çekti. Kiremitci, sadece karate branşında değil kış ve salon rnsporlarında da kentin istenilen seviyeye ulaşıp, olimpiyat ruhunun tüm rnbranşlarda hissedileceğini bildirdi.

Kiremitci, şöyle devam etti:
"Sporun ve sporcunun dostu bir belediye başkanına sahibiz. Erzurum bu rnaçıdan çok şanslı bir vilayettir. Bakınız Mehmet Sekmen ile birlikte rnkurumda ilk önce Spor Şube Müdürlüğü kuruldu. Ardından kurum olarak rnkulüplerimizin altyapılarını güçlendirmek için reform niteliğinde rnçalışmalar yaptık. Yaz spor okulları bu yıl dolu dolu geçti. Yeni rnyıldızları keşfettik. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi`nde yerli ve yabancı rnkulüpleri ağırladık. Şimdi de diğer paydaşlarımız Erzurum Valiliği, rnTürkiye Karate Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü`nün rnde desteğiyle 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası`na sponsor rnolduk. Eylül ayında kent tarihinde ilk kez altın kemer ödüllü karakucak rngüreşlerini düzenleyeceğiz. Bütün bunları yaparken temel amacımız; rnşehrimizin bağrından yetişen gençleri Türk sporuna kazandırmaktır. rnBakınız Mehmet Sekmen ve ekibi, Kartalspor`un altyapısını güçlendirerek rnbirçok genci Süper Lig ve A Milli Futbol Takımı`na kazandırdı. Şimdi rnsıra Erzurum`da... Sporun bütün branşlarında şehrimizi zirveye rntaşıyacağız."

PALANDÖKEN KARATE TURNUVASI

Genel Sekreter rnKiremitci, Palandöken Karate Turnuvası ile ilgili bilgi aktararak, rnsözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum rnValiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Karate rnFederasyonu`nun ortaklaşa düzenlediği 11. Uluslararası Palandöken Karatern Turnuvası 15-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Buz rnHokeyi Salonu`nda yapılacak olan şampiyona minik, yıldız, ümit, genç, rnbüyük ve veteran kategorilerinde yapılacak. Tıpkı Erzurum`un plakasında rnolduğu gibi 25 ülkenin iştirak ettiği şampiyonada 2 bin 500 sporcu rnbirinci olmak için ter dökecek." Kiremitci, geleneksel hale gelen rnorganizasyona yıllardır canla başla çaba harcayan Karate Bölge Başkanı rnAhmet Çelebi`ye teşekkür ederek, "Karate`de kenti zirveye taşıyan Ahmet rnÇelebi Beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Kendisi sayesinde Erzurum rnKarate`nin Oxfordu oldu" dedi. Bu arada Genel Sekreter Kiremitci, rnGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, Türkiye Karatern Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, rnBüyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Şeref Doğan ve Spor Şube Müdürü rnMuzaffer Şahin ile birlikte organizasyonun yapılacağı Buz Hokeyi rnSalonu`nda gezi ve incelemede bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.