Bölge Haber Girişi : 25 Aralık 2009 12:59

Kılıçdaroğlu'ndan Başsavcı'ya yanıt!..

Kılıçdaroğlu'ndan Başsavcı'ya yanıt!..
CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş'un dünkü açıklamalarına yanıt verdi.
Erzurum Ajans-CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün TBMM'de yaptığı açıklamada Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği bir kararın fotokopisini dağıtıp, “Boş bırakılan yer istendiği gibi doldurulup, hangi ev, mekân ya da kişi aranmak isteniyorsa, bu olanaklı olacaktır” demişti. Kılıçdaroğlu'nun bu iddiasına dün yanıt veren Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, mahkemenin kararının usul ve kanuna uygun olduğunu söylemişti.

Basşsavcı Kuş, ''Kararda aranılacak şüphelilerin isim ve adresleri de açıkça yazılmıştır. Bu kararda boş bırakıldığı belirtilen isim ve adreslerin, konunun hassasiyetine ve gizliliğine binaen delil karartma durumunun önüne geçilmesi açısından isim ve adreslerin üzeri kapatıldı'' dedi.

Başsavcının dün yaptığı açıklamalara yanıt vermek isteyen Kılıçdaroğlu, bugün yeniden bir basın toplantısı düzenledi ve iddialarını yineledi.

Kılıçdaroğlu basın toplantısında şunları söyledi:

Savcı tarafından fakslandığı söylenen metindeki mahkeme kararlarının imzalarına ve mühürlerine bakınız. Hepsi farklı. Bunlar farklı iken nasıl oluyor da sayın savcı 'isimlerinin üzeri kapatılarak gönderilmiştir' diyebiliyor. Sayın savcının yaptığı açıklama ve dağıttığı belge iddialarımızı doğruladı. Adalet Bakanı'nın suskun kalması suç ortaklığını kabul ettiği anlamına geliyor. Ankara ile Erzurum arasında ciddi bir işbirliği olduğu ortada.

SAVCI YANLIŞIN ARKASINDA DURDU

Sayın Savcı yaptığı açıklama ile yanlışının ardında durdu. İmza ve mühürlerin farklılığını görmeyeceğimizi sanarak bir çaresizliği kabul etmek zorunda kaldı.

Yargının ipini yargı çekmemelidir. Eğer böyle bir şey varsa bu yargının ardında siyasi irade vardır.

Katiplerin imzasına bakalım 123’ten sonra geliyor. İkincisinde imza 3’ten sonra geliyor.

Yargıcın attığı imza mührün dışında. Burada o bölüm mührün üzerinde. Yani iki farklı bir yargı kararı olduğu ortada.

Bu konuyu sonuna kadar takip edeceğiz. Her konuda konuşan hükümet yetkililerinden bu konuda çıt çıkmıyor. Müfettişlerin hemen görevlendirilmesi gerekiyordu. Ayrıca müfettişlerin isimleri de bize bildirilmeli. Çünkü siyasi rapor ve inceleme hazırlayan müfettişlerin isimlerini de biliyoruz. Ama yargıya saygı nedeniyle bunları açıklamıyoruz. (Kaynak:Vatan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.