Siyaset Haber Girişi : 26 Nisan 2018 13:29

Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e verdiği isim İlhan Kesici

Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e verdiği isim İlhan Kesici
CHP'de ittifak ve cumhurbaşkanı adaylığı belirleme çalışmalarında tam yetkiyi alan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener'e CHP'nin cumhurbaşkanı adayı için İlhan Kesici'yi işaret etti.
Erzurumajans-Erken seçim yaklaşırken muhalefet hala kendi adaylarının kim olacğaı konusunu tartışıyor. Bu tartışmalar tüm hızıyla sürerken CHP'nin basına kapalı grup toplantısında alınan kararla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ittifak çalışmaları ve cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi konusunda "tam yetki" verilmişti.

Kılıçdaroğlu bu yetkiyi aldıktan sonra TBMM'de grup kurabilmesi için 15 milletvekilini yönlendirdiği İYİ Parti ile görüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu görüşmede kendi adayları için isim vermesede yaptığı tanımla ilk sinyali verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile üçüncü kez bir araya gelen Kılıçdaroğlu görüşmede, TBMM'de en az 301 milletvekili hedeflediklerini belirtirken cumhurbaşkanı adayı için de dikkat çeken bir açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU: "EKONOMİDEN ÇOK İYİ ANLAYAN ADAY"

Özellikle Türkiye'deki ekonomik sorunları masaya getiren Kılıçdaroğlu, "bizim adayımız ekonomiden çok iyi anlayan biri olacak" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri kamuoyunda konuşulan tek bir ismi işaret ediyor. Kılıçdaroğlu'nun verdiği tanıma uyan isim; erken sçeim kararının ardından başlayan "CHP'nin cumhurbaşkanı kim olacak" tartışmalarında adı ilk sırada olan İlhan Kesici.

KESİCİ DPT KAMU YATIRIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra İngiltere'de bulunan Bradford Üniversitesi'nde de ekonomik kalkınma altyapı projeleri ve kamu yüksek yöneticiliği alanlarında eğitim alan İlhan Kesici CHP'den de İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM'ye girişti.

İlhan Kesici ayrıca 1977-1981'de de Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) iktisadi planlama dairesi ulaştırma-haberleşme sektörü uzmanlığı, 1981-1984'de de DPT'de kamu yatırımları daire başkanlığı görevini de yürüttü.

Kesici 1987-1990'da müsteşar müşaviri, 1991-1993'de de DPT müsteşarlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliği yaptı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.