Siyaset Haber Girişi : 03 Ekim 2017 14:38

Kılıçdaroğlu: AK partili başkanlar neden istifa ediyor?

Kılıçdaroğlu: AK partili başkanlar neden istifa ediyor?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin grup toplantısında konuştu.
Erzurumajans-Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Partili belediye başkanlarının istifasını değerlendirdi ve "İstifa edenler suçludur. İstifa edenler ya yolsuzluk yapmıştır ya da ByLock vardır. Kadir Topbaş'a sordular, niçin istifa ettiniz, "Beni adam yerine koymadılar". Sayın Topbaş, sizi kim adam yerine koymadı? Çık açıkça söyle. Bugün başka büyükşehir belediyebaşkanları için aynı şey konuşuluyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında AK Partili Belediye Başkanlarının istifasını değerlendirdi. İşte Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri;

- 13 Temmuz 2015'te Sayın Davutoğlu'na söylediklerimle bugünü kıyaslayacağım. O gün Davutoğlu'na Türkiye'nin 5 temel sorunu var dedim. "Nedir" dediler saydım: 1-Demokrasi, 2-Ekonomi, 3-Eğitim, 4-Toplumsal barışımız dinamitlenmiş durumda, 5-Dış politikada ciddi sorunlarımız var dedim.

- Türkiye darbe hukuku ile yönetiliyor. İlk ciddi olay, sayın Davutoğlu'nun saray darbesi  

ile başbakanlıktan gitmesi ile oldu. Halkına hesap vermeden bir saray darbesi ile istifa etmek zorunda kalıyor. Bizim demokrasi tarihimizde de yerini almıştır. İkinci temel olay 15 Temmuz darbe girişimidir.

- İki 15 Temmuz var. Halkın 15 Temmuz'u ve sarayın 15 Temmuz'u. Halk darbeye karşı çıktı. 250 şehidimiz var, 2193 gazimiz var. Bir de sarayın 15 Temmuz'u var. Parlamentonun devre dışı bırakılması. Türkiye tarihinde ilk kez bir sivil darbe ile karşı karşıya kaldı. KHK ile yönettiler, parlamentoyu devre dışı bıraktılar. 12 Eylül'de neler olduysa daha fazlası bu dönemde gerçekleşti. Böylece demokraside büyük bir geriye gidiş oldu.

- Seçimle gelenler seçimle giderler. Vatandaş beğenmezse o koltuktan alır. Seçimle gelen seçimle gitmiyorsa, istifa ettiriliyorsa, istifa eden kişi gerekçelerini halkına anlatmak zorundadır.

-Neden istifa ediyorlar? İki nedeni olabilir. Bir: yolsuzluk vardır? İki: FETÖ üyesidirler? İstifa edenlerin yakasında iki rozet vardır birinde yolsuzluk diğerinde FETÖ?

- İstifa edenler suçludur. İstifa edenler ya yolsuzluk yapmıştır ya da ByLock vardır. Ama istifa kapatmaya yetmez.

- İstifa etmeyip direnenlere her zaman saygı duymuşumdur.

- Sözcü gazetesinin FETÖ'yle ne alakası var. Sözcü Gazetesi'nin sahibini FETÖ ile bir göstermek aklı kaybetmektir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.