Ekonomi Haber Girişi : 31 Ekim 2016 16:02

Kıdem tazminatında takvim belli oldu

Kıdem tazminatında takvim belli oldu
Milyonlarca çalışanın beklediği kıdem tazminatı düzenlenmesinde takvim netleşti.
Erzurumajans-Hükümet, uzun süredir gündemde olan ancak sosyal tarafların anlaşamaması nedeniyle hayata geçirilemeyen kıdem tazminatı fonunda takvimi netleştirdi.

Bakanlar Kurulunca onaylanan 2017 yılı programında verilen bilgiye göre kıdem tazminatı fonu oluşturulması ve taşeron işçilikte sosyal ve ekonomik hak kayıplarını önleyecek şekilde sistemin iyileştirilmesine ilişkin çalışmalar sürüyor.

10. Kalkınma Planında sosyal taraflarla diyalog içerisinde tüm işçiler açısından erişilebilirliğin sağlanacağı, bireysel hesaba dayanan bir kıdem tazminatı sistemi oluşturulmasının hedeflendiği vurgulanan 2017 yılı Programında, "2016 yılında işgücü piyasasında esneklik ve güvencenin sağlanması yönünde önemli düzenleyici adımlar atılmıştır. 6715 sayılı Kanunla esnek çalışma biçimlerinden uzaktan çalışma, tele çalışma, evden çalışmaya imkân sağlanmıştır. Aynı düzenleme ile özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulmasına yönelik yasal mevzuat hayata geçirilmiştir. Diğer yandan, kıdem tazminatı fonu oluşturulmasına ve alt işverenlik uygulamasının çalışanlar açısından sosyal ve ekonomik hak kayıplarını önleyecek şekilde iyileştirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.

5 AY SONRA

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre; bireysel hesaba dayalı kıdem tazminatı sistemine yönelik mevzuat çalışması Mart sonuna kadar yapılacağı belirtilen programda, Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla hem Üçlü Danışma Kurulunda hem de diğer sosyal diyalog mekanizmaları çerçevesinde mevzuat çalışmasının sonuçlandırılması sağlanacak" denildi.

Bir başka ifadeyle 5 ay sonra kıdem tazminatında bireysel fon sistemine geçilebilmesi için sosyal taraflar, işçi ve işverenler ikna edilecek.

Hürriyet
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.