Siyaset Haber Girişi : 14 Eylül 2014 14:43

Kibiroğlu: Benim hacım hacca bile faiz parayla gitmeyi mubah görüyor

Kibiroğlu: Benim hacım hacca bile faiz parayla gitmeyi mubah görüyor
Eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, 75 milyon insanın 41 milyonunun bankalara borçlu olduğunu ifade ederek, "Benim hacım hacca bile faiz parayla gitmeyi mubah görüyor." dedi.
Erzurumajans-Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen divan toplantısına katılan eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, 75 milyon insanın 41 milyonunun bankalara borçlu olduğunu ifade ederek, "Benim hacım hacca bile faiz parayla gitmeyi mubah görüyor." dedi.

SP Erzurum İl teşkilatı, ilçe başkanları ve başkanlık divanı ile bir araya gelerek Divan toplantısı düzenlendi. İl binasında düzenlenen toplantıya eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, İl Başkanı Faik Çalık, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Divan toplantısının açılış konuşmasını yapan SP Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Saadet Partisi'nin bundan sonraki süreçte Türkiye'de en çok konuşulacak siyasi partilerden bir tanesi olacağını söyledi.

Çalık, "Yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe başkanlarımızla birlikte bugün divan toplantımızı icra edeceğiz. Seçimden sonra çalışmalarımızda sanki bir duraksama oldu gibi gözükse de yine biz arazide en çok çalışan siyasi partilerden bir tanesiyiz. Bundan sonraki süreçte önümüzde yıl sonuna kadar sürebilecek zaman içerisinde ilçelerimizde ilçe kongrelerini ve çevikleşme hareketimizi inşallah tamamlayacağız. Bunun sonucunda yeni ve daha hareketli bir yapıya kavuşmuş olacağız. Çünkü önümüzde 2015 seçimleri var. 2015 seçimlerinde de milletimizin ihtiyacı olan adil düzenin kurulması için milli görüşün mutlaka meclise girmesi gerektiğini milletimiz ve biz biliyoruz. Saadet partisinin bundan sonraki süreçte Türkiye'de en çok konuşulan siyasi partilerden bir tanesi olacak. Çünkü bu milletin aslı ve özü Saadet Partisi'ndedir." şeklinde konuştu.

KİBİROĞLU, "BENİM HACIM HACCA BİLE FAİZ PARAYLA GİTMEYİ MUBAH GÖRÜYOR"

Ekonomilerin toplumların nereye gideceğini nasıl gideceğini belirleyen en büyük faktör olduğunun altını çizen eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, Türkiye'de 41 milyon insan bankalara borçlu olduğunu belirtti. Eski Eminönü Belediye Başkanı ve GİK üyesi Lütfü Kibiroğlu, "Bizim çok önemli bir sözümüz vardır 'Aç olan insan önce dinini yer' müthiş bir sözdür. Din nasıl yenir. Öyle açsın ki artık haram ve helal birbirine girer. Doğru yanlış birbirine girer. Onun için bugün biraz ekonomiden çok fazla detayına girmeden sizlere bahsedeceğim. Çünkü ekonomiler toplumların nereye gideceğini nasıl gideceğini belirleyen en büyük faktördür. Bugün Türkiye toplumu borçludur. Ankara Ticaret Odası'nın araştırmasını söylüyorum. 'Türkiye'de 41 milyon insan bankalara borçludur.' 75 milyonun 41 milyonu bankalara borçlu hale geldi. Bundan 10 sene önce kredi kartı almak isteyenlere banka ne diyordu. Ben sana kredi kartı veririm ama işçisiyle maaş bardonu getir. Esnafsan vergi levhanı getir ve bunun yanında iki kefil istiyordu. Şimdi nasıl kredi kartı işportaya düştü. Cep telefonlarımıza mesaj geliyor bayram kredisi almak isterseniz mesaj atın diye. Bırak bayram kredisini hac kredisi veriliyor. Benim hacım hacca bile faiz parasıyla gitmeyi mubah görüyor hale geldi ve seni gırtlağına kadar borca sokuyor. Bunun sonucunda insanlar kredi kartı borçlarını ödeyemiyor. Bunun sonucunda da hapse giriyor. Hapishanelerde doluluk oranı kaç yüzde yüzün bile üzerinde durumda. Hapishane insanlarımız nöbetleşe yatıyorlar. Dolayısıyla ekonomi öyle bir hale geldi ki insanlar sadece günü kurtarma telaşı çabasındalar." dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kerim tekin 01 Ocak 1970 02:00

    haklı adam bankalar sakallı dolu