Sağlık Haber Girişi : 29 Haziran 2016 19:45

Keneyi hafife almayın tedbiri elden bırakmayın

Keneyi hafife almayın tedbiri elden bırakmayın
Oltu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına dikkat çekmek üzere Oltu Kalesi önünde stant açıldı.
Erzurumajans-Oltu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına dikkat çekmek üzere Oltu Kalesi önünde stant açıldı. 

Stantta keneden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı hakkında vatandaşları bilgilendiren ve hastalık hakkında bilgiler içeren broşürler dağıtan Oltu Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Burcu Erdoğan ve Arzu Bülbül, ay da 4 kez aynı yerde stant açılacağını ifade ettiler.

Özellikle sıcak havaların hüküm sürdüğü ve bağ-bahçe işlerinin yoğunluk kazandığı bugünlerde kene vakalarının artabileceğine atıfta bulunan sağlık personeli Erdoğan ve Bülbül, "Bağ, bahçe, tarla, ahır, orman, orman kenarı tarım arazileri kene yönünden riskli alanlardır. Vatandaşlarımızı bu yönde dikkatli olmaları hususunda uyarıyoruz. Hastalıkla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Kene tutunmasından sonra yaşanabilecek halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal gibi şikâyetlerden herhangi birinin görülmesi halinde zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmesi yönünde uyarılar yapıyoruz." dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.