Kültür-Sanat Haber Girişi : 06 Nisan 2017 23:45

Keçiören'de Erzurum konuşuldu

Keçiören'de Erzurum konuşuldu
Erzurum'u Sevenler Derneği, Keçiören Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan birlik ve beraberlik gecesinde bir araya gelen dadaşlar hasret giderdi.
Erzurumajans-Erzurum'u Sevenler Derneği, Keçiören Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan birlik ve beraberlik gecesinde bir araya gelen dadaşlar hasret giderdi. 

Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, meclis üyeleri, Keçiören MHP İlçe Başkanı Ahmet Turgut, Keçiören Ülkü Ocakları Başkanı ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

Neşet Ertaş Kültür Merkezinde gerçekleştirilen gece de dernek Başkanı Rufai Âşık "çeşitli programlar vesilesiyle Erzurumlular olarak bir araya gelip kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz "dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise ""Sivil toplum kuruluşlarının özellikle hemşeri STK larının yaptıkları kültürel ve sosyal faaliyetlerine her zaman destek oluyoruz. Dadaşlar ve dadaş kızları ile aynı ortamda bulunmaktan ve Erzurum'u bir kere de onlardan dinlemekten memnun olduk." dedi.

Konuşmalardan sonra, Araştırmacı-Yazar Zekiye Çomaklı'nın "14 Temmuz ve Kurtuluş Savaşında Erzurum", Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hocalarından Oğuzhan Aydın'ın "geçmişten günümüze Erzurum da yetişenler" konulu konferansı gerçekleşti.

Program daha sonra, Gürbüz Gözüm, Oğuzhan Lal, Yaşar Kızıl gibi Erzurumlu sanatçıların seslendirdiği kahramanlık türküleri ve katılımcılara plaket takdimi ile devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.