Bölge Haber Girişi : 25 Mart 2011 16:30

Kayseri'ye kepçeyle Erzurum'a kaşıkla!..

Kayseri'ye kepçeyle Erzurum'a kaşıkla!..
İstihdamdan kalkınmaya, tarımdan hayvancılığa kadar ekonomik ve sosyal içerikli projelere maddi destek sağlayan Avrupa Birliği (AB) hibe programından 78 başvuru karşılığında 6 milyon Euro alan Erzurum, 81 il içerisinde 22'nci sırada yer aldı.

Erzurum Ajans-İstihdamdan kalkınmaya, tarımdan hayvancılığa kadar ekonomik ve sosyal içerikli projelere maddi destek sağlayan Avrupa Birliği (AB) hibe programından 78 başvuru karşılığında 6 milyon Euro alan Erzurum, 81 il içerisinde 22’nci sırada yer aldı.

AB’nin hibe programları kapsamında işletme ve kurumlara fon sağladığı kredilere gösterilen ilgi hergeçen gün artıyor. Sekiz yıllık süre içerisinde sosyal içerikli konularda belediyeler, il özel idareleri, dernek, vakıf, oda, kooperatif, üniversite, sendika ve köye hizmet götürme birlikleri gibi sivil toplum kuruluşlarınca ülke genelinde hazırlanan 2 bin 851 projeye, 360 milyon 725 bin Euro finansman sağlandı. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi verilerine göre, bu güne kadar 144 projesi AB desteği gören Kayseri, 20 milyon 172 bin 834 Euro’yla hibe ve fonlara en çok ilgi gösteren il oldu.

Kayseri’yi 197 proje karşılığı 19 milyon 596 bin 76 Euro hibe alan Van izlerken, üçüncü sırada 174 projeyle 17 milyon 245 bin euro alan Konya izledi. Kilis, Bilecik ve Afyonkarahisar AB projelerinden hiçbir pay alamazken, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Gaziantep, Kocaeli ve Sakarya gibi şehirleri geride bırakan Erzurum, 78 başvuru karşılığında 6 milyon 12 bin 609 Euro alarak 81 il içerisinde 22’nci sırada yer aldı. Kuruluşların aldıkları hibe dağılımında ilk sırada sivil toplum kuruluşları olurken, KOBİ’ler ve sivil toplum kuruluşları da AB hibelerinden yararlanan kurumlar arasında bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.