İlçeler Haber Girişi : 08 Mart 2017 21:45

Kaymakam Turan 'istihdam bürosu' kurdu

Kaymakam Turan 'istihdam bürosu' kurdu
Mart ayı Halk Toplantısında konuşan Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bir "İstihdam Bürosu" oluşturduklarını açıkladı.
Erzurumajans-Mart ayı Halk Toplantısında konuşan Oltu Kaymakamı Şenol Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bir "İstihdam Bürosu" oluşturduklarını açıkladı. 

Daha önceki Halk Günü Toplantılarında gündeme gelen iş isteyenlerin taleplerine yönelikte bir takım girişimlerde bulunduklarını katılımcılarla paylaşan Kaymakam Turan, "Esasında iş isteyen vatandaşlarımızın bu taleplerini karşılayacak bir görevimiz yok. Ancak bunu dert ediniyoruz. Ne kadar çok vatandaşımıza faydamız olur, anlayışıyla yaklaşıyoruz" dedi.

İş isteyen vatandaşların taleplerine kayıtsız kalmadıklarını kaydeden Kaymakam Şenol Turan, "İş isteyen vatandaşlarımızı iş sahibi yapma, onlara yardımcı olma adına ilçemizdeki Doğutaş Sanayi Sitesi yetkilileriyle bir görüşme yaptık. Bilindiği üzere sanayi sitesinde yaklaşık 140 civarında işletmemiz bulunuyor. Bu işletmelerin eleman ihtiyaçlarının olup olmadığını sorduk. Bize dönüş yaptılar. Nisan ayı içerisinde yeniden bir görüşme yapacağız" diye konuştu.

İSTİHDAM BÜROSU KURULACAK

İş isteyen vatandaşları iş sahibi yapmak için hazırlayacakları proje kapsamında Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bir 'İstihdam Bürosu' oluşturduklarına vurgu yapan Kaymakam Şenol Turan, "Bu büro marifetiyle işveren ve iş talebinde bulunanları buluşturmayı, bir araya getirmeyi planlıyoruz. Sistem nasıl işleyecek? Oltu'daki büyük ya da küçük ölçekli işletmeler yani işverenler, 8161160 nolu telefon numarasıyla istihdam büromuzla doğrudan irtibata geçecekler. İstihdam etmeyi düşündükleri işçinin yaşından cinsiyetine hatta tecrübesine kadar hangi vasıf ve nitelikte işçi istediklerini söyleyecekler. İş isteyen ve büromuzda kayıtlı olanlar arasından şartları en uygun olanları işverene yönlendireceğiz. Yani bir nevi istihdam büromuz aracı bir kurum gibi hizmet verecek" dedi.

KALDIRIM İŞGALLERİ BELEDİYEYE BİLDİRİLDİ

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Halk Günü Toplantısında ele alınan konularla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Oltu Kaymakamı Şenol Turan, "Geçtiğimiz Şubat ayında yaptığımız Halk Günü Toplantısında özellikle kaldırım işgali konusunda birçok vatandaşımızın ve de özellikle bayanların şikâyetleri vardı. Çünkü bu, daha çok belediyenin yetki alanında olan bir konuydu. Belediye ile irtibata geçtik. Tabii bu ilçenin genelinde var olan kronik bir sorun. Dileriz, en kısa sürede bu konuyla ilgili olumlu bir sonuç alırız" şeklinde konuştu.

Öte yandan halk günü toplantısına katılan vatandaşların dilek ve şikâyetlerini de dinleyen Kaymakam Şenol Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım isteyenlere yönelik bir hatırlatmada bulunarak, maddi yardım talebinde bulunan vatandaşların asgari ücretten daha fazla bir talepte bulunmamalarını istedi.

Daha sonra köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Kaymakam Şenol Turan, önümüzdeki günlerde köy gezilerine başlayacağını da ifade etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.