Spor Haber Girişi : 28 Kasım 2015 15:42

Kayak Federasyonu Genel Kurulu'nda kavga

Kayak Federasyonu Genel Kurulu'nda kavga
Türkiye Kayak Federasyonu'nun "Seçimsiz Olağanüstü Genel Kurulu"nda kavga çıktı.
Erzurumajans-Türkiye Kayak Federasyonu'nun 'Seçimsiz Olağanüstü Genel Kurulu' toplantısı yapılırken divan kurulunda Yargıtay üyesi tartışma ve gerginliği yaşandı.

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanlığı'nın kararı gereği; Türkiye Kayak Federasyonu'nun seçimsiz olağanüstü genel kurulu toplantısı bugün Ankara Green Park Otel'de gerçekleştirildi. İllerden gelen delegelerin kayıt işlemlerinin ardından, Türkiye Kayak Federasyonu Erol Yarar'ın da hazır bulunduğu etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı. 

Divan Kurulu'nun oluşturulması öncesinde kürsüye gelen federasyonda sözleşmeli olarak çalıştığı belirtilen bir kişi, Erzurum delegesi olan Yargıtay üyeli Cengiz Köksal'ın başkanlığındaki divan kurulu listesinin, hukuk kurallarına göre geçersiz olduğunu, dolayısıyla diğer listede isimleri olanları divan kurulu oluşturacağını söyledi. 

Bu sözler üzerine salon biranda karıştı. Divanı oluşturan Musa Soykarcı heyetin yerlerine oturması üzerine delegeler, buraya hücum etti. Usulsüzlük yapıldığını söyleyen çok sayıda delege divan kurulunun yerinden kaldırmak için uzun süre tartıştı. Bu esnada kürsüye gelen Erzurum delegesi olan Yargıtay üyeli Cengiz Köksal, uzun süre sesini duyuramayınca "Hem hukuk devleti deyin hem de beni konuşturmayın." diyerek tepkisini gösterdi.

YARGITAY ÜYESİ DELEGE: ELİMİZLE KOLUMUZLA KONUŞMUYORUZ

Federasyon başkanlığına aday olması halinde Yargıtay'ın kendisine iki görevden tercih etmesini söyleyeceğine işaret eden Cengiz Köksal, divan başkanlığının seçimlik bir görev olmadığını belirterek, apartmandaki yöneticilik seçimini örnek gösterdi. Aynı zamandaFenerbahçe delegesi olduğunu belirten Köksal, gidip oy verdiğini, 25 yılı dolduktan sonra da divan başkanlığına aday olabileceğini ifade etti. 

Köksal, konuşması esnasında kendisine el sallayan birisine "Elini kolunu saylayarak yapmayın bana. Eğer burada güç kullanılacaksa en büyük güç hukuktur. Biz hukuk kurallarıyla konuşuyoruz, elimizle kolumuzla konuşmuyoruz." diyerek tepkisini şu sözlerle sürdürdü: 

"Arkadaşlar seçimde parmak kaldırmaktan neden korkuyoruz. Dernek kanunun yetmediği yerde medeni kanun hükümleri gerçekleştirilir. "

Konuşmanın sonunda ise Köksal; "Ramazan bey sözleşmeli memurdur. Bu toplantıya açması usulen farklıdır. Şu anakadar yapılanlar hukukken yok hükmündedir. Ben HSYKkanununa tabi değil Yargıtay kanuna tabiyim. Burası benim yetkimin sorumluluğumun tartışılacağı yer değildir." diye konuştu. 

Divan kurulu üyelerinin yerlerinden kalkmaması üzerine konuşma sonrası da gerilim devam etti. 

FEDERASYON BAŞKANI YARAR'A "SENİ KİM DİNLEYECEK" TEPKİSİ

Ortalığı yatıştırması için ısrarlarla kürsüye çıkan Türkiye Kayak Federasyonu Erol Yarar, uzun süre kalabalığın kendisini dinlemesi için çaba gösterdi. 

Seçimden çekinen kimse olmadığına işaret eden Erol Yarar, "Birazdan seçimin neticesini göreceksiniz. Seçimsiz genel kurul bu. Yargıtay üyesi olan çok değerli bir kişinin burada taraf olması beni üzdü." dedi. Konuşurken sözü sık sık kesilen Yarar, kabalıkla tartışmasını
sürdürdü. 

Türkiye Kayak Federasyonu'nun seçimsiz olağanüstü genel kurulu toplantısı, divan kurulu oluşturulma aşamasında devam ediyor.

Divan Kurulu oluşturulduktan sonra ise; Tahkim Kurulu Başkanlığı'nca belirtilen gündem maddesinin görüşülmesine geçilecek. Ardından dilek ve temenniler iletilecek ve toplantı sona erecek.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.