Bölge Haber Girişi : 01 Aralık 2010 00:21

Kaya seçim startını verdi!..

Kaya seçim startını verdi!..
Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, hükümet politikasını eleştirerek, İzlenen yanlış ama bilinçli bitirme politikaları yüzünden hayvancılığın tüketildiği bir ülke olup, çıktık maalesef dedi.

Erzurum Ajans-Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, hükümet politikasını eleştirerek, “İzlenen yanlış ama bilinçli bitirme politikaları yüzünden hayvancılığın tüketildiği bir ülke olup, çıktık maalesef” dedi.

Kaya, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylülde yapılan referandumdan sonra ilk kez basın toplantısı düzenlediğini belirterek, birçok vatandaşın çok da bir şey bilmeden ve değişikliklerin ne işe yaradığını sormadan, sorgulamadan referandumda 'evet' oyu kullandığını iddia etti.

Referandum öncesi verilen sözlerin yerine getirilmediğini ileri süren Kaya, şunları kaydetti: “Acaba nüfusu 75 milyona dayanmış, işsizlerin sayısının her geçen gün biraz daha arttığı, yokluğun, yoksulluğun sürekli tırmandırıldığı şu koca ülkede, sormak gerekirse eğer, çözüm bekleyen sorun, sadece türban ve başörtüsü sorunu mudur?

Biz, bu sorunu MHP olarak 'Gelin çözelim ve bir daha gündeme gelmeyecek şekilde ortadan kaldıralım' diyoruz, yanaşmıyorlar? 'Yeni bir anayasa için hemen çalışmalara başlayalım' diyoruz, onu da istemiyorlar. Çünkü istismar işlerine geliyor.' Kurban Bayramı'nda bazı vatandaşın kurban kesemediğini de savunan Kaya, fiyatların yüksek olduğu için bazı vatandaşın kurbanlık alamadığını belirtti.

İzlenen yanlış ama bilinçli bitirme politikaları yüzünden hayvancılığın tüketildiği bir ülke olup, çıktık maalesef. Bir zamanlar ürettiği ile kendi kendine yeten ülkelerden birisi olan Türkiye'nin getirildiği son nokta, 'angus' noktasıdır. Yeteri kadar kesecek hayvan bulmanın mümkün olmadığı ülkemizde 'Gerekirse kurban kesmeyin' uyarısı ile şaşkına dönen, 'kontenjan bu kadar' denilerek Kabe'ye yüz sürmelerine izin verilmeyen milyonlarca insanın ah ettiğini geçen aylarda hepimiz duyduk. Çok muhterem bir din adamı, saygın bir Diyanet İşleri Başkanı bile bu kadar yalana ve istismara dayanamayıp, istifayı daha şerefli bir yol olarak görmedi mi?

“MHP olarak seçim zamanı hesap soracaklarını belirten Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ İnşallah Milliyetçi Haraket’in iktidarında bütün bunlar görülecek, görülmekle de kalmayacak, ülkeyi soyandan, satandan, halkın sömürülmesine göz yumup, çanak tutandan Allah’ın izniyle hesap sorulacaktır. O hesabın sorulacağı gün giderek yaklaşıyor dostlar.

Hesabın kesim tarihi de 2011 yılının Haziran ayıdır. Bilindiği gibi, önümüzdeki 2011 yılında bir genel seçim yaşayacağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim hazırlıklarımızı başlattık. Halkımızın benimseyeceği, Erzurum’u hakkıyla temsil edeceğine inandığımız adaylarla yola çıkacağız. Milletvekili adaylığı konusunda bir kotamız, bir sınırlamamız yok. Partimizin ilke ve prensiplerine uygun profil çizen, vatan sevgisini kendisine şiar edinmiş, ezana, bayrağa saygı duyan herkese kapımız açık. Teşkilatımdaki arkadaşlarımla birlikte niyetimiz, hüsnü kabul görecek bir milletvekili aday listesi ile halkımızın karşısına çıkmak. Çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bu konuda önümüzde zaman var. Bu zamanı iyi değerlendirerek Erzurum’un, Erzurum insanının beklentilerine cevap vereceğimizi umut ediyor.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.