Medya Haber Girişi : 20 Mart 2017 18:30

Kavgayı bıraktı, gazeteciye müdahale etti

Kavgayı bıraktı, gazeteciye müdahale etti
Erzurum'da kavgaya müdahale etmesi gereken polis, görevini yapmaya çalışan gazeteciye saldırdı.
Erzurumajans-Erzurum'da kavgaya müdahale etmesi gereken polis, görevini yapmaya çalışan gazeteciye saldırdı.

Olay, bugün Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Çaykara İş Merkezi önünde meydana geldi. İş merkezi önünde başlayan ve bir anda büyüyen kavgaya polis müdahalesi gecikmedi. Sallama diye tabir edilen bıçakların kullanıldığı kavgayı önlemeye çalışan Asayiş ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bir polis memuru ise, kavgaya müdahale eden meslektaşlarının aksine kendisine hedef olarak basın mensuplarını seçti. Yenigün Gazetesi muhabiri Fırat Yakut, kavgayı görüntülemeye çalışırken, üniformalı bir polis memurunun saldırısına uğradı. Kavga esnasında Gazeteci Yakut'un üzerine yürüyerek, "Çekme şu telefonu, seni de gebertirim!" diyerek tehditler savuran polis memuru, muhabirinin olayı görüntülemeye çalıştığı cep telefonuna yumruk attı. Cep telefonu yere düşen Fırat Yakut, basın mensubu olduğunu söylemesine rağmen polis memurunun çirkin tavrı devam etti. Fırat Yakut'a "Olsun basın, çekme oğlum dedim sana!" diyerek, yakışıksız ifadeler kullanan polis memurunun bu davranışı görüntülere saniye saniye yansırken, gazeteci Yakut'un telefonu ise, söz konusu saldırı sebebiyle hasar gördü.

Fırat Yakut, söz konusu polis memurunun, olayın neredeyse yatıştırıldığı bir anda bağırarak ortaya çıktığını ve doğrudan kendi üzerine yürüdüğünü belirterek, "Polis memurunun tavrına sadece ben değil, yanımda bulunanlar bile bir anlam veremedi. Birden bire ortaya çıktı ve 'seni de gebertirim!" diye bağırarak telefonumu yumrukladı. Sonuçta ben de görevimi yapıyorum. Oradaki tüm polis memurları kavgayı önlemeye ve insanların güvenliğini sağlamaya çalışırken, o polis memurunun sergilediği tavra gerçekten de bir anlam veremedim" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.