Bölge Haber Girişi : 02 Ekim 2016 23:00

Kars'ta teröristler çembere alındı: 7 terörist öldürüldü

Kars'ta teröristler çembere alındı: 7 terörist öldürüldü
Kars'ın Kağızman İlçesi yakınlarındaki Çemçe- Madur Dağları'nda hava destekli başlatılan operasyonda 7 kişilik terörist grup sıkıştırıldı.
Erzurumajans-Kars'ın Kağızman İlçesi yakınlarındaki Çemçe- Madur Dağları'nda hava destekli başlatılan operasyonda 7 kişilik terörist grup sıkıştırıldı.

HEPSİ ÖLÜ ELE GEÇTİ

Kars'ın Kağızman İlçesi yakınlarındaki Çemçe- Madur Dağları'nda insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen ve Atak helikopter ile ateş altına alınan 7 kişilik terörist gruptan önce 4'ü etkisiz hale getirildi. Devam eden operasyonda 3 terörist daha öldürüldü. 

Bölgedeki hava destekli operasyon sonrası başlatılan arama tarama faaliyetleri sürüyor. 

ÇEMÇE SORUMLUSU DA ÖLDÜRÜLDÜ

Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarla ilgili Kars Valiliği'nden resmi açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada Kağızman ilçesi Çemçe kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca dün operasyona başlandığı belirtildi. İnsansız keşif araçlarıyla yapılan tespit sonrası bugün saat 11.00 sıralarında yapılan arama-tarama faaliyeti esnasında bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlandığına vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yapılan teslim ol çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine hava destekli operasyon sonucunda girilen silahlı çatışmada 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede yapılan arama sonucunda; örgütün Kağızman/Çemçe bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu 6 terörist ölü, 1 terörist yaralı olarak ele geçirilmiştir. Teröristlerle birlikte; 1 adet M16 piyade tüfeği, 1 adet bixi makineli tüfek, 5 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bol miktarda cephane ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Teröristlerin Erzurum, Kars ve Ağrı illerinde sivil vatandaşlarımızın katledilmesi başta olmak üzere sabotaj, saldırı ve yol kesme eylemlerine katıldıkları tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimizin bölgede yaptığı operasyonlar devam etmektedir. Kars İl Jandarma Komutanlığı, asli vazifesi olan tüm vatandaşlarımızın emniyet ve huzuru ile asayişin temin ve muhafazasını sağlamak için sorumluluk sahasında son bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadele faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

(DHA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.