Bölge Haber Girişi : 17 Aralık 2009 20:45

Kars Ruhsatsız Çıktı!..

Kars Ruhsatsız Çıktı!..
KARS- Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, gelirleri yüzde 50 artırdıklarını, 2010 yılında her tarafın inşaat olacağını belirtti. Bozkuş, ayrıca, şehirde sadece 287 işyerinin ruhsatlı olduğunu bildirdi.
KARS- Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, gelirleri yüzde 50 artırdıklarını, 2010 yılında her tarafın inşaat olacağını belirtti. Bozkuş, ayrıca, şehirde sadece 287 işyerinin ruhsatlı olduğunu bildirdi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, görevde bulunduğu 8 aylık süre içinde yaptığı icraatları basın toplantısıyla değerlendirdi.

Kars Belediye Başkanı Bozkuş, icraatlarını basın toplantısı ile anlattı. İnsanlık Anıtı'ndan mezbahaneye kadar bir çok konunun ele alındığı toplantıda, kentte 357 işyerinin ruhsatsız olduğu ve 19 taksi durağından 1'inin ruhsatlı olduğu öğrenildi.

Bozkuş'un başkanlık ettiği Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıya ulusal ve yerel basın temsilcilerinin yanında birim amirleri de katıldı. Konuşmasına, eski belediye hizmet binasıyla başlayan Başkan Bozkuş, "Şehrimizin merkezi yerinde bulunan Kültür ve Tabiat Varlığı olarak tescilli olan Eski Belediye Hizmet Binası 49 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile otel yapımı için ihale edilmiştir. Ancak ihaleyi alan firma ile yapılan görüşmelerimiz sonucu iki taraflı iyi niyetli anlaşma sağlayarak Eski Belediye Hizmet Binamızı yeniden belediyemiz uhdesine aldık ve bina üzerinde teknik çalışmalarımızı başlattık. İnşaat sezonu başladığında bina inşaatını yaparak, 2010 yılının sonunda bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

Bozkuş'un konuşmasının ardından gazetecilerin sorularına geçildi. Kars Kalesi simetriğinde Üçler Mahallesi tepesine kurulan İnsanlık Anıtı'yla ilgili gelişmeleri soran gazetecilere Başkan Bozkuş, "Konu hukuka yansıdı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aktarıldı. O bölgede yapılanların, kafenin bile ruhsatı yok. Orası yıkılacaksa da buna Bakanlık karar verecek. Bakanlık 'yık' derse yıkacağız. 'Yıkma' derse yıkmayacağız. Buna Bakanlık karar verecek. Belediye karar veremez. Hukuka intikal etmiş bir konu olduğu için benim şahsi bir yorumum ve düşüncem olamaz." diye konuştu.

DEVLET MEMURUNDAN BAŞKAN OLMAZ

Bozkuş toplantıda, Karsspor'a desteği olmadığı yönündeki sorulara da açıklık getirdi. Karsspor'un yakıtını kendilerinin karşıladığını belirten Bozkuş, şöyle dedi:

"3 görevli görevlendirdik. Karsspor konusunda biz suçlu değiliz suçlu yönetimdir, kendileridir. Karsspor yönetimi için 3 grup talipli. Ben onlara dedim ki gelin 3 gruptan da 5'er kişi birleşin. Bu 15 kişi de Başkanını seçsin. Böylelikle Genel kurula tek liste ile çıkılsın. Bir de paralı olanlar yönetime girsin dedik. Çünkü devlet memurundan başkan olmaz. Aylık 2 bin TL maaşla ne harcanabilir ki? Ama bunlar ne yapıyor, sıkışınca topu taca atıyorlar, yönetimi suçluyorlar, bu böyle olmaz. Belediye amatör takıma yasa gereği sadece yüzde 1 oranında destek olabilir. Ama ben onlara bizi dinleyin dedim. Hem belediyeden destek isteniyor hem de belediye dinlenilmiyor. Biz de diyoruz ki gelin birlik olun, 3 grup birleşin ve paralı insanlardan yönetim oluşturun. Biz de belediye olarak desteğimizi verelim."

KARS'TA 357 İŞYERİ RUHSATSIZ

Başkan Bozkuş, yapılan kontrollerden söz ederken kimsenin bilmediği bir gerçeği de gözler önüne serdi. Kentte sadece 287 işyerinin ruhsatlı olduğunu, 357 işyerinin ise halen ruhsatsız olduğunu vurgulayan Bozkuş, kontrollerin devam ettiğini ve ruhsatsız işyeri sayısının 500'ü bulabileceğini belirtti. Bozkuş ayrıca, 19 taksi durağından 18'inin Belediye ruhsatının bulunmadığını dile getirdi.

"BORÇLANMIYORUZ, BORÇ ÖDÜYORUZ"

Başkan Bozkuş, toplantı sonunda yaptığı genel değerlendirmede, gelirleri yüzde 50 artırdıklarını ifade etti. Bütün birimlerin hesaplarını mercek altına aldıklarını ve gelir artırımına gittiklerini belirten Bozkuş, şöyle devam etti:

"Biz çalışıyoruz. Borçlanmıyoruz, borç ödüyoruz. Geçmiş dönemden 5 milyon TL'ye yakın borç ödedik. Borç artmadı, borcu azaltıyoruz. Memur ve işçilerin şu an bizden alacağı yok. Çok sağlıklı şekilde ayaklarımızın üzerine basa basa yolumuza devam ediyoruz. 2010 yılında her taraf inşaat olacak." (CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.