Bölge Haber Girişi : 27 Ocak 2010 01:26

Karga konduğu yerde dondu!..

Karga konduğu yerde dondu!..
Erzurum'da damdan dama atlarken donan kedi efsanesi İstanbul'da neredeyse gerçek oldu.

Erzurum Ajans- İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da hava sıcaklığının 28 Ocak Perşembe gününden itibaren hissedilir derecede artacağını bildirdi. Diğer yandan Marmara'yı etkisi altına alan Sibirya soğukları hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Çanakkale'de ise bir evin bahçesini çevreleyen çitin üzerine konan karatavuk cinsi kuş donup kaldı.

İstanbul'da gece eksilerde seyreden soğuk hava nedeniyle yollar buz tuttu, viyadük ve köprülerde buz sarkıtları oluştu. Meteoroloji, sıcaklığı gece en düşük eksi 6 derece olarak verdi. Teknede yaşayan 65 yaşındaki balıkçı Cemal Yıldırım donarak hayatını kaybetti. Dondurucu hava, yarından itibaren etkisini yitirmeye başlayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan "meteorolojik uyarı"da, bugün ve yarın saat 10.00'a kadar Marmara, kuzey, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli soğuk hava dalgası, buzlanma ve don olayı beklendiği bildirildi. Vatandaşlar ve ilgililer buzlanma ve don olayı ile zirai dona karşı uyarıldı.

Dün gece hava sıcaklığını ölçmek için İstanbul'un bellirli noktalarına konulan termometreler eksi 3, 5 ve 7 arasında değişen değerleri gösterdi.

Meteoroloji de İstanbul'da hava sıcaklığını gece en düşük eksi 6 derece olarak verdi. Yollar buz tuttu, köprü ve viyadükler üzerinde buz sarkıtları oluştu.

İtfaiye ekipleri hergangi bir aksaklığa meydan vermemek için gece boyunca köprü ve viyadüklerdeki sarkıtları temizledi. Belediye çalışanları yollardaki karları temizledi.

Aşırı soğuk nedeniyle süs havuzlarındaki sular da dondu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.