Bölge Haber Girişi : 23 Ekim 2009 00:36

Karayazı cahaleti yeniyor!..

Karayazı cahaleti yeniyor!..
Erzurum Karayazı Kaymakamlığı'nın girişimleriyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde yaşayan yaklaşık 15 bin kişi okuma kursları aracılığıyla okur yazar oldu.
Erzurum Ajans-Erzurum'un sosyo-ekonomik olarak geri kalmış ilçelerinden Karayazı'da okuma yazma bilenlerin sayısında artış yaşanıyor. Okuma yazma oranın yüzde 89'a ulaştığı ilçede yaklaşık 3 bin kişi okuma yazma bilmiyor. Kaymakamlığın destekleri ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen okuma yazma kursları meyvesini vermeye başladı. İlçede düzenlenen çeşitli meslek edindirme kursları sayesinde yaklaşık 7 bin kişiye de sertifika verildi.

 

Karayazı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebubekir Orhan, son yıllarda düzenledikleri okuma ile meslek edindirme kurslarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Hedeflerinin Karayazı'da okur yazar oranını yüzde 100'e çıkartmak olduğunu belirten Orhan, "Son yıllarda düzenlediğimiz okuma kursları sayesinde ilçe merkezi ve köylerde yaşayan 15 bin vatandaşımız okuma yazmayı öğrendi. Kaymakamlığımızın destekleri ile düzenlenen okuma yazma kurslarına her geçen yıl katılımın yüksek olması bizleri mutlu ediyor. İlçemizde okur yazar oranın artmasıyla birlikte sosyo- ekonomik yapıda da olumlu gelişmeler kaçınılmaz olarak yaşanacak." diye konuştu. (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.