Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2011 01:55

Kar yağmasa bile kış oyunlarını yaparız!..

Kar yağmasa bile kış oyunlarını yaparız!..
DÜNYA Üniversiteler Kış Oyunlarının başlamasına iki hafta kala Erzurum'a kar yağmaması üzerine bir açıklama yapan oyunların Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz "Erzurum'a kar yağmasa dahi biz Kış Oyunlarını rahatlıkla yaparız" dedi.

Erzurum Ajans-DÜNYA Üniversiteler Kış Oyunlarının başlamasına iki hafta kala Erzurum’a kar yağmaması üzerine bir açıklama yapan oyunların Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz "Erzurum’a kar yağmasa dahi biz Kış Oyunlarını rahatlıkla yaparız" dedi.

Snowboard ve serbest stil kayak yarışlarının yapılacağı Palandöken Kayak Tesislerindeki suni kar sisteminin çalışması için yaptırılan göletlerdeki su yetersiz kaldı. Bu durumda belediyenin depolarından her gün tankerlerle 300 ton su göletlere taşınmaya başlandı. Aynı zamanda Palandöken’deki pistlere Gez yaylasından kamyonlarla kar taşındığını anımsatan Erzurum Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, karın temel problem olduğunu belirtti. Korkmaz, " Su olarak sıkıntı çektiğimiz ve kara en fazla ihtiyacımız olan yer Palandöken Bölgesi. Palandöken’de üç ayrı pist var.

Kar sıkıntısını gidermek için çözümlerimiz devrede. Göletlere tankerlerle su taşıyoruz. Oradan aldığımız suyla suni kar yapma sistemlerini çalıştırıyoruz. Pistleri karla oluşturmuş durumdayız. Erzurum’da kar yağmasa dahi Kış oyunlarını yaparız. Kandilli ve Konaklı’da ise su problemimiz yok. Göletlerin tamamı suyla dolu. Palandöken’de küçük suni göletten aldığımız suyla suni kar sistemi çalışıyor. Hiç kar yağmasa dahi sistem rahatlıkla çalışabilecek" diye konuştu.

Kar ve su taşıma işini Kayak Federasyonu’nun organize ettiğini ifade eden Bekir Korkmaz, "Kar ve su taşımanın mailiyeti çok düşük. Bunlar çok cüzi şeyler. Bizim organizasyon için ayırdığımız bütçe karşısında bunları konuşmaya dahi gerek yok. Tesilerin tamamı 230 milyon euroya mal oldu. Onun üzerine bir de 60 milyon euroluk organizasyon maliyetini eklersek 290 milyon Euro’ya liraya tekabul ediyor. Bu anlamda da bir bütçe sıkıntımız olmadı. Sayın Başbakanımız her türlü sıkıntımızı giderdi" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.