Türkiye Haber Girişi : 27 Kasım 2018 12:45

Kar ve Buzlanmaya Karşı Çatı Oluk Isıtma Sistemleri

Kar ve Buzlanmaya Karşı Çatı Oluk Isıtma Sistemleri
Çatı ve oluk ısıtma sistemleri, çatılar, saçak kısımlar, oluklar, yağmur suyu iletim kanalları, genel olarak yollar gibi alanlarda buz ve kar birikimini önlemek için tasarlanmış çatı ısıtma kabloları, sensörler, termostatlar ve armatürlerden oluşur.
Erzurumajans-Çatı ve oluk ısıtma sistemleri, çatılar, saçak kısımlar, oluklar, yağmur suyu iletim kanalları, genel olarak yollar gibi alanlarda buz ve kar birikimini önlemek için tasarlanmış çatı ısıtma kabloları, sensörler, termostatlar ve armatürlerden oluşur. Kar eritme sistemleri her türlü konut, tarihi binalar, kamu binaları, ticari binalar veya benzeri yerlerde kolayca uygulanabilir. Deşarj borularının boşaltma drenaj sistemlerinde, kritik çatı kenarlarında ve düz çatılarda etkilidir. Çatı ısıtma sistemleri dondan kaynaklanan hasarı önler. Aynı zamanda yapı malzemelerine zarar verme nedenlerini de ortadan kaldırır.

Buz ve Kar Eritme Sistemlerinin Uygulanması

Çatının kenarları boyunca buz ve kar eritme sistemleri uygulanır. Bu alanlara ek olarak, tüm alanlarda kar birikimi ve buzlanma önlenir. Böylece, boruları, saçak kısımlarını ve çatıları korurken, kar ve buz hızla eritilir ve boşaltılır. Öte yandan, buz ve kar eritme sistemleri, elektronik termostat serisi ile birlikte, çok az enerji tüketir ve düşük enerji tüketimine rağmen yüksek verim sağlamaktadır. Oluklarda ve deşarj borularında su akışı sağlayan kar eritme sistemleri, aşağıdaki noktaları dikkate alarak son derece gereklidir. buz çözme ve yeniden donma çatı veya oluklara zarar verebilir. Şiddetli hasar, buz veya buz düşerse yaşamı tehdit eden tehlikelere neden olabilir. Donmuş su iç duvarlardan sızabilir ve çatı yalıtım malzemesine zarar verebilir. Sistemin avantajlarından sabit  sıcaklık sağlamasıdır. Bu nedenle, kontrol ünitesi sistemi açar. Kendi kendini yönetebilen ısıtma sistemi sayesinde, ısıtma kablolarının sıcaklık miktarı artar ve kar kütlesi erir. Deşarj borusu sistemine kalıcı su akışı sağlanır. Buz ve saçak ısıtma sistemi tarafından engellenir. Ortam sıcaklığı ve nem belirli bir seviyenin üzerinde ise, sistem otomatik olarak kapanır.

Isıtma, Çatı ve Oluk Isıtma Sistemleri Nasıl Uygulanır?

ISITMAX personeli, uygulama alanlarını yüzlerce projeyi uygulamış olmanın kendine vermiş olduğu güven ve tecrübesiyle keşif yaparak sistemin uygulama projesini planlamaya başlar. Sistemin uygulama alanının belirlenmesi ile kurulum işlemi başlatılır ve kurulum işlemi personel tarafından en kısa sürede tamamlanarak teslim edilir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.