Bölge Haber Girişi : 22 Nisan 2010 00:00

Kapanan belediyelere personel genelgesi!..

Kapanan belediyelere personel genelgesi!..
Başbakan Erdoğan, tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerden devredilen personelden ihtiyaç fazlası olarak tespit edilenlerin merkezi idare kuruluşlarının taşra teşkilatlarındaki boş kadrolara atanmasında uyulacak usul ve esaslara ilişkin genelge yayımladı.
Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerden devredilen personelden ihtiyaç fazlası olarak tespit edilenlerin merkezi idare kuruluşlarının taşra teşkilatlarındaki boş kadrolara atanmasında uyulacak usul ve esaslara ilişkin genelge yayımladı.

”İhtiyaç Fazlası Personel” konulu genelge, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı.

Erdoğan, genelgede, 6 Mart 2008 tarihli Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hükümleri uyarınca tüzel kişiliği kaldırılan belediyelerden devredilen personelden ihtiyaç fazlası olarak tespit edilenlerin, merkezi idare kuruluşlarının taşra teşkilatlarındaki boş kadrolara atanması sırasında bazı tereddütler yaşandığının tespit edildiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, ihtiyaç fazlası personelin belirlenmesi, boş kadroların tespiti ve atama işlemlerinde, şu esas ve usullere göre hareket edilmesi talimatı verdi:

”- İhtiyaç fazlası personeli tespit etmek üzere, 5747 sayılı Kanun kapsamında personel devri yapılan illerde, vali veya görevlendireceği vali yardımcısının başkanlığında, defterdar, il mahalli idareler müdürü ve personel devralmış olan il özel idaresi ve belediye temsilcisinden oluşan bir komisyon kurulacak.

- Komisyonlarca, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe ekli norm kadro standartları cetvelinde belirlenen norm dikkate alınarak tespit yapılacak.

İhtiyaç fazlası personele ilişkin listeler, belediye ve il özel idaresi bazında, personelin statüsü (memur, sözleşmeli personel, sürekli işçi, geçici işçi) esas alınarak ayrı ayrı düzenlenecek. Memurlar için sınıf, unvan ve derecelerini, diğer statüler için ise kadro/pozisyon unvanı ve hizmet sürelerini gösterir şekilde hazırlanacak ve 15 Mayıs 2010 tarihine kadar valiler tarafından İçişleri Bakanlığına bildirilecek.

- İhtiyaç fazlası personelin bulunduğu illerdeki merkezi idare kuruluşlarının taşra teşkilatlarında bulunan boş memur ve sürekli işçi kadroları, ilgili merkezi idare kuruluşları tarafından, talep edilen süre içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek. Bu kadrolara, devir nedeniyle yapılacak atama işlemleri tamamlanıncaya kadar ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından atama yapılmayacak.

- Kurum ve kuruluşlarca bildirilen boş kadro sayılarının, ihtiyaç fazlası personel sayısından az olması halinde valilerce belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları tarafından, yeteri kadar sürekli işçi kadrosunun ihdas veya birim değişikliği suretiyle tahsis edilmesi, memur kadrolarının ise tenkis-tahsis işlemi yoluyla bu illere tahsis edilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak. Taşra teşkilatlarından bu kapsamda intikal eden taleplerle ilgili işlemler, ilgili merkezi idare kuruluşları, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığınca ivedilikle sonuçlandırılacak.

Belirlenen ihtiyaç fazlası personelin atanabileceği boş kadrolar, 16 Temmuz 2010 tarihine kadar Devlet Personel Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına bildirilecek, bu kadrolara atamalar valiler tarafından yapılacak.

Atama işlemleri sırasında, ihtiyaç fazlası memurların, atanacakları kadrolar için ilgili mevzuatta öngörülen öğrenim durumu, yaş, görevde yükselme ve unvan değişikliği gibi şartları taşıyıp taşımadıklarına dikkat edilecek ve müktesep hakları korunacak.

Ataması yapılan personelin özlük hakları 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun Ek 2. maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası hükümlerine göre düzenlenecek.

Atama yapılacak boş kadroların tespiti, sürekli işçi kadrosu ihdası ve birim değişikliği ile memur kadrolarının tenkis-tahsisi ve bu kadroların illere tahsisine ilişkin işlemlerde koordinasyon Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığı tarafından illerdeki ihtiyaç fazlası personelin tespiti ve atama işlemlerinin yürütülmesine ilişkin koordinasyon ise İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanacak.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.