Bölge Haber Girişi : 23 Ekim 2009 00:36

Kamu Sen: Tek besinimiz ekmek!..

Kamu Sen: Tek besinimiz ekmek!..
Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, başta memur olmak üzere dar gelirli ailelerin gıda harcamasının önemli bir kısmını ekmeğin oluşturduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, başta memur olmak üzere dar gelirli ailelerin gıda harcamasının önemli bir kısmını ekmeğin oluşturduğunu söyledi.


Kamu Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Bayraktar, hükümetin 2010 yılı bütçesinde memuru ve orta gelir grubunu yok saydığını öne sürdü. Yoksulluk sınırında yaşayan memur ve orta gelir grubunun sağlıklı beslenemediğini belirten Bayraktar, bunun da ekmek tüketimini arttırdığını iddia etti.


Sendika Şube Başkanı, Türkiye'de toplam gıda harcamalarının yüzde 62,5'inin ekmeğe gittiğine dikkat çekti. Ekonomik krizle birlikte toplumun bütün kesimlerinde satın alım gücünün azaldığını, ancak memurun açlığa, yoksulluğa mahkum edildiğini iddia eden Bayraktar, "Bu ekonomik kriz karşısında vatandaşımızın dayanacak gücü, sıkacak kemeri kalmadı. Sağlıklı ve dengeli beslenmek hoş bir hayal haline geldi. Et'i unutan memur ve orta gelir grubu yavan ekmekle karnını doyurmakta. 2010 bütçesinde millete ayrılan pay yalnızca yüzde 7,8'dir. Bu payın en az 4 kat arttırılması halinde yavan ekmek yemekten bu millet ancak kurtulabilir." diye konuştu.(Cihan)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.