Bölge Haber Girişi : 03 Ocak 2010 02:41

Kalkınma Ajansı'nın bütçesi belli oldu!..

Kalkınma Ajansı'nın bütçesi belli oldu!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na bu yıl 20 milyon lira aktarılacak

Erzurum Ajans-Faaliyet alanı Erzurum Erzincan ve Bayburt olan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'na bu yıl için yaklaşık 20 milyon lira aktarılacak.

 

İki hafta önce ataması yapılan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Rıfat Altan, kurumsallaşma çalışmalarını yürütüyor. Bayburt'ta yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından personel alım ilanı veren ajans, KPSS ve KPDS şartıyla 30 uzman ve 6 idari personeli alacak. Personel alımı için ön görülen başvuru süresi Ocak ayının 15'inde sona erecek. Sınavlarda başarılı olan personelin önümüzdeki ay görevlerine başlaması bekleniyor. Merkezi Erzurum olan kalkınma ajansında çalışma hakkını elde edenler ajansın hizmet alanı olan Erzurum, Erzincan ve Bayburt'ta görev yapacak. Bu arada kalkınma ajansının 2010 yılında çalışmalarında kullanmak üzere aktarılacak para miktarı da belli oldu.

 

Öte yandan, bu yıl kalkınma ajansının hesabına yaklaşık 20 milyon lira aktarılacak. 2008 yılı kasım ayında resmi olarak kurulan ancak hizmete giremeyen kalkınma ajansının hesabına 2009 yılından da yaklaşık 7 milyon lira aktarıldığı öğrenildi. 2010 yılı için 27 milyon liraya yakın bir bütçe olduğunu doğrulayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Rıfat Altan, ilk etapta alt yapı ve kurumsallaşmanın yanında proje destek ve faaliyet çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

 

Personellerinin şubat ayı içerisinde göreve başlamasını hedeflediklerini kaydeden Altan, iki ay içerisinde bölgesel ön gelişme ve başvuru rehberini hazırlanacağını Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasının isim benzerliği nedeniyle başka bir kuruma tahsis edilmesi nedeniyle şu an valilik binasında hizmetlerini sürdürüyor. (Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.