Bölge Haber Girişi : 28 Aralık 2009 01:54

Kalkınma ajansı şimdi de bina bekliyor!..

Kalkınma ajansı şimdi de bina bekliyor!..
Erzurum merkezde bulunan TEKEL binasının, Erzurum Erzincan Bayburt Kalkınma Ajansı yerine Erzurum Erzincan Bayburt Kalkınma Birliği'ne tahsis edildiği ortaya çıktı.
Erzurum Ajans-Geçtiğimiz yıl Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı yaklaşık 6 ay genel sekreter ataması beklerken, bu kez de bina sorunu ile karşı karşıya kaldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Tekel binasını isim benzerliği nedeniyle Kalkınma Ajansı yerine Kalkınma Birliği'ne verdi.

 

Geçtiğimiz hafta 3 ilin valisinin katılımıyla yönetim kurulu toplantısını Bayburt'ta yapan Kalkınma Ajansı, ilk olarak Erzurum Erzincan Bayburt Kalkınma Ajansı olan isminin, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak değiştirilmesi kararını aldı. Valilik binasında hizmet veren Kalkınma Ajansı'nın yeni hizmet binasına geçmesi için gerekli yazışmaların yapılması ve yanlışın düzeltilmesi gerekiyor.

 

Olayı doğrulayan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Bayburt Valisi Kerem Al, yanlış düzeltilmeden herhangi bir yatırım yapmalarının zor olduğunu söyledi.  Önceki ismi Erzurum Erzincan Bayburt Kalkınma Ajansı olan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın Erzurum Erzincan Bayburt Kalkınma Birliği'nden farklı kapsamı ve görev alanı olduğunu dile getiri.

 

Vali Kerem Al, "Yazışmalar devam edecek. Kalkınma Ajansı yerine Kalkınma Birliği'ne devredilmiş. Bunun mutlaka düzeltilmesi lazım. Düzeltilmeden bir tadilat, yatırım yapmak zor. O süreç devam ediyor. Kalkınma Ajansı kanunla kurulmuştur. Birlik ise Erzurum Erzincan Bayburt tarafından kurulan bir şey. Kalkınma Ajansı'nın kapsamı ve görev alanı çok geniştir. Birliğin gelir kaynağı yok ama Kalkınma Ajansı'nın büyük bir kaynağı olacak." diye konuştu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.