Erzurum Haber Girişi : 15 Ağustos 2018 17:30

'Kadına Şiddete Son' semineri düzenlendi

'Kadına Şiddete Son' semineri düzenlendi
Erzurum Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadına Şiddete Son’ adlı seminer düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadına Şiddete Son’ adlı seminer düzenlendi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadına Şiddet’e son’ adı altında seminer düzenlendi. Yunus Emre Akgün tarafından verilen seminere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve kurum çalışanları katıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ kapsamında farkındalık oluşturabilmek için 3 Binlik Buz Hokeyi Salonu Toplantı Salonunda düzenlenen seminer oldukça verimli geçerken, Yunus Emre Akgün birbirinden önemli bilgiler aktardı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Merkez ve İl Müdürlüklerinde çalışan personele yönelik olarak 'Kadına yönelik şiddetle mücadele ve 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun' hakkında seminer veren Akgün, bu seminerde kadına, çocuğa ve yaşlıya yönelik rakamsal veriler ışığında şiddetin tüm dünyayı ilgilendiren ve ülkemizde de toplumsal yaşama olumsuz etki eden bir sorun olduğu üzerinde durdu.

Akgün, şiddetin türleri konusunda,şiddet türlerinin dünyada ve ülkemizde hangi sıklıkla görüldüğü ve nedenleri üzerinde durarak, toplumsal bir sorun olan şiddetin bütün kademeleriyle ne şekilde engellenebileceği ya da azaltılabileceği, bu anlamda ülkemizde de yürürlükte olan 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun'un içeriği,uygulama biçimi hakkında bilgilendirme yaptı.

Akgün, mücadelenin tek taraflı yürütülemeyeceği bu anlamda bakanlıklar,kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğu ve mücadelenin tüm toplumu ilgilendiren hassas bir konu olduğunu sözlerine ekledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.