Erzurum Haber Girişi : 20 Nisan 2018 21:30

Kacıroğlu, Tabip Odası yönetimine talip

Kacıroğlu, Tabip Odası yönetimine talip
Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Kacıroğlu, hafta sonunda yapılacak olan Tabip Odası yönetimine talip olduklarını açıkladı.
Erzurumajans-Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Kacıroğlu, hafta sonunda yapılacak olan Tabip Odası yönetimine talip olduklarını açıkladı.

Kacıroğlu, 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde seçimli genel kurul yapılması kararı alındığını, salt çoğunluk sağlanamadığı takdirde 28-29 Nisan 2018 günü tamamlanacak olan seçimli genel kurulda yeni yönetimin belirleneceğini belirterek, “Erzurum Kars Gümüşhane Bayburt Ardahan Iğdır Tabip Odası’nın yönetimine yol arkadaşlarımla beraber talip olduk. Meslek Odaları, Ahi teşkilatlarının devamı sayılabilir. Yani köklü Türk İslam Medeniyetinin günümüze yansımasıdır. Ancak ne yazık ki, bu hüviyete sahip olması gereken meslek odaları, özellikle vatanını milletini seven ve devletine hizmet etmeyi kendisine vazife bilen meslek erbaplarının üye olmaktan ve yönetim kademelerinde yer almaktan geri durması nedeniyle asli hüviyetine yakışır bir duruş sergilemiyorlar. Bu durum, hekimlerin meslek örgütleri olan Tabip Odalarında ve üst çatı olan Türk Tabipler Birliğinde de maalesef mevcut. Özellikle uzun yıllardan beri, gerek yapmış olduğu açıklamalarla, gerekse icraatlarıyla hekimleri temsil etmediğini düşündüğümüz Türk Tabipler Birliği yönetiminin asli hüviyetine geri dönebilmesi için, vatanperver hekimlerin Tabip Odalarında çok daha aktif bir şekilde yer almasının ve yönetim kademelerinde bulunmasının elzem olduğunu müşahede ediyoruz” diye konuştu.

Geçen dönemde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı Erzurum Tabip Odası’nın yerinde ve zamanında açıklamaları ile her zaman devletinin yanında milletinin hizmetinde olduğunu gösterdiğini dile getiren Dr. Fatih Kacıroğlu, “15 Temmuz mel’un kalkışmasına karşı yapılan ilk sivil toplum açıklamasının Erzurum Tabip Odası’na ait olması, milletimizin geleceğini devletimizin bekasını ilgilendiren her hadisede devletinin yanında yer alması Erzurum’da vazife yapan hekim olarak bizim için gurur kaynağıdır. Geçen dönem yönetimi olarak hep “Devletimizin yanındayız” düsturunu kendimize rehber edindik. Bu duruşu ve tavrı yeni ekibimizle de sürdüreceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

Dr. Fatih Kacıroğlu, aynı zamanda hekimlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak, hekimlerle toplumun arasında bir köprü vazifesini üstlenecek, diğer meslek örgütleriyle de temaslarını kuvvetlendirecek ve bilvesile toplum sağlığına katkı sunacak bir yönetim anlayışıyla vazifeye talip olduklarını vurgulayarak, “Yapılacak olan Erzurum Kars Gümüşhane Bayburt Ardahan Iğdır Tabip Odası seçiminin başta odamıza bağlı illerde vazife yapan hekimlerimiz olmak üzere memleketimiz ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dr. Fatih Kacıroğlu, Erzurum Kars Gümüşhane Bayburt Ardahan Iğdır Tabip Odası aday listesini ise şöyle açıkladı;

YÖNETİM KURULU; Dr. Fatih Kacıroğlu (Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi Başhekim Yard.), Prof. Dr. Zeynep Çakır (A.Ü. Tıp Fakültesi Acil Tıp ABD Başkanı), Yard.Doç. Dr. Mustafa Ceylan (A.Ü. Tıp Fakültesi Nöroloji ABD Başkanı), Yard.Doç. Dr. Özgür Çelebi (İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı), Uz.Dr. Murat Gülşen (Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi), Yard.Doç. Dr. İbrahim Selçuk Esin (A.Ü. Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ABD), Dr. Fatih Aras (Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyaliz)

BÜYÜK KONGRE DELEGESİ

Uz.Dr. Berrin Kadıoğlu (Nenehatun Kadın hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi) 
Doç. Dr. Onur Burak Dursun (A.Ü. Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen (Ruh Sağlığı ABD Başkanı) 
Yard.Doç. Dr. Abdülkerim Olğun (A.Ü. Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ABD) 
Prof. Dr. İsmail Malkoç (A.Ü. Tıp Fakültesi Anatomi ABD) 
Doç. Dr. Talip Şener (A.Ü. Tıp Fakültesi Adli Tıp ABD) 
Uz. Dr. Demet Say Kömeç (Özel Buhara Hastanesi) 
Dr. Furkan Soner Taş (Çat Devlet Hastanesi) 

DENETLEME KURULU

Doç. Dr. Konca Altunkaynak (Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Biyokimya) 
Dr. Üsame Ömer Demir (İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yard.) 
Dr. Murat Maksut Çalbay (112 Başhekimi) 

ONUR KURULU 

Prof. Dr. Ahmet. Nezih KÖK (A.Ü. Tıp Fakültesi Adli Tıp ABD Başkanı) 
Prof. Dr. Orhan Ateş (Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz ABD) 
Dr. Gürsel Bedir (İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı) 
Doç. Dr. Celal Çerçi (Özel Buhara Hastanesi) 
Dr. Mehmet Meral (Aile Hekimi) 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.