Bölge Haber Girişi : 04 Haziran 2010 02:44

İzmir ve Erzurum'un 2011 buluşması!..

İzmir ve Erzurum'un 2011 buluşması!..
2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve ekibi, deneyim paylaşımı için 2005 İzmir Universiade Genel Koordinatörü Taha Aksoy ve ekibi ile buluştu

Erzururm Ajans-Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve ekibi, Universiade 2005 İzmir’in  Genel Koordinatörü , milletvekili  Taha Aksoy ve ekibi ile bir araya geldi. İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda yapılan toplantıya, Erzurum 2011 Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz ve ekibi,  İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Universiade 2005 İzmir’in  Genel Koordinatörü ve milletvekili  Taha Aksoy ile ekibi, Trabzon 2011 EYOF (Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları)Nihat Doker ile Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın danışmanları Murat Kaya ve Şevki Akkaya katıldı.

AKSOY, İZMİR YAZ OYUNLARI’NI ANLATTI

Toplantının açılış konuşmasını yapan Taha Aksoy, Kış Oyunları’nın Erzurum’da olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek “İzmir Universiade 2005 Organizasyonu çok başarılı bir organizasyondu ki, bu resmi beyanlarda da yer aldı.” dedi.

Organizasyondan sonra bu başarının nasıl gerçekleştiğinin sıkça sorulduğunu anlatan Taha Aksoy, şunları söyledi: “Bu başarının sırrı hedefe kilitlenmek ve ekiple çalışmaktır. Başarının getirecekleri vardı, başarısızlığın ise götürecekleri çok ağır olurdu. Çok ciddi bir taahhüdün altına girmiştik. Bu işin içerisinde olan herkes sıkı sıkıya bağlandı. Bir işe kendinizi adamak çok önemlidir, bu ekip sabahlara kadar çalıştı. Gönüllülerimiz de çok çalıştı. Bir nedende hedefin yüceliği idi. Benimseyince işler kolaylaşır. Bu ekibin başardığı budur. Hamur her zaman ekmek olmuyor.”

Organizasyon yapısının biraz farklı olduğunu kaydeden Aksoy: “ Bizim özel yasamız vardı. Özel hukuk hükümlerine tabii, tüzel kişilik hakkı verildi. Yol haritamızı bu şekilde çıkardık. Genel Koordinatör Bekir Korkmaz’la daha önce görüşmüştük. Belirli bir yol almışsınız. Organizasyonda bazı noktalarda yaşadığımız deneyimleri sizlerle paylaşmak isteriz. Bu ekip sizinle deneyim paylaşımına hazır.”diye konuştu.

Ekiplerin birbiriyle tanışmasının ardından Taha Aksoy, 2005 İzmir Universiade ile ilgili bir sunum yaptı.

KORKMAZ: YENİ BİR REKORA HAZIRLANIYORUZ

2011 Erzurum Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da toplantıda Erzurum ve Shenzen’deki sunduğu 7. İlerleme raporunu anlattı. Korkmaz, organizasyonda gelinen noktayı,  önemli detayları ve Kış oyunlarına has bilgiler sundu.

Toplantı sonrasında Halkapınar Spor Salonu içerisinde oluşturulan İzmir 2005 Universiade dönemine ait fotoğraflar, kıyafetler, olimpiyat meşalesi gibi çok sayıda eşyanın bulunduğu müze gezildi.

2011 Erzurum Unieversiade Genel Koordinatörü  Bekir Korkmaz, daha sonra Universiade anı defterini imzaladı.  Korkmaz, “ 2005 Yaz Universiade Oyunları tarihinde İzmir’de bir rekor kırılmıştı.Bunu Sayın Taha Aksoy ve ekibi başarmıştı. Bugün Ezururm Kış Universiade olarak 2011 yılında başka bir rekora hazırlanıyoruz. İzmir 2005 Yaz Universiade’den aldığımız güçle bunu başaracağımıza eminiz“ dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.