Erzurum Haber Girişi : 14 Mart 2014 12:22

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'i anıyoruz!

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'i anıyoruz!
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.
Erzurumajans-Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. İstiklâl Marşında ortaya konan bağımsızlık ve milli birlik ruhunun oluşmasına emeği geçen herkesi rahmetle anıyoruz" dedi.

DES Genel Başkan Yardımcısı Kotanlı, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi:

"İstiklal Marşımız Türk milletinin onurlu mücadelesinin, istiklal sevgisi ile dopdolu bir şairin dizelerinde hayat bulmuş halidir. Küresel güç ve bölgesel lider olma yolunda ilerleyen Türkiye Cumhuriyetini bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy ve bestecisi Osman Zeki Üngör'e ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Emperyalizme karşı ilk isyanı başlatan, ilk zaferi kazanan ve ezilen tüm uluslara örnek olan kadim medeniyetimizin güzide ismi ve İslâm şairi Mehmet Akif'in İstiklal Marşı'nda dile getirdiği dizeler önümüzde duran engel ve sorunları aşma konusunda bize ufuk ve güç vermeye devam etmektedir. Bu itibarla İstiklal Marşı'nda dile getirilen hususların gereklerini layıkıyla yerine getirmek, yılmadan çalışmak adına başta eğitimcilerimizin ve gençliğimizin olmak üzere tüm halkımızın milli ve manevi değerleri muhafaza ederek, bu değerler üzerinde ülkemizi dünya devletleri arasında en üst seviyeye çıkarmayı misyon edinerek, İstiklal Marşı'nın ruhuna ve medeniyetimizin mirasına sahip çıkarak, görev ve sorumluluklarının bir kez daha farkına varması gerekmektedir. İstiklal marşımızın dünyadaki diğer milletlerin marşlarından ayıran en önemli nokta da budur."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.